Povreda kolena, potreban savet

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
sikimiki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 06, 2009 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Povreda kolena, potreban savet

Post od sikimiki »

Ovako, trebaju mi vasi strucni saveti sta da radim...
Prvi put mi je koleno izletelo iz lezista pre mesec i po dana na fudbalu pri malo doskoku...U pitanju je levo koleno unutrasnji deo...Isto vece sam otisao
na VM-a i tamo su mi rekli da stavljam obloge 5 dana pa da dodjem na pregled...To mi je bilo previse glupo pa sam otisao na Banjicu kod prijatelja ortopeda koji mi je stavio longetu...Nako 20 dana skino sam longetu i doktor mi je kao jedinu vezbu preporucio da drzim nogu ispruzenu svaki dan vise puta dnevno po 10 sekundi...Ponekad i da stavljam do 3 kile cisto da jacam misic... Proslo je 3 nedelje od kako sam vezbao, iskreno ne svaki dan... I pre 2 dana sam nesto skocio malo vislje i doceko sa tu nogu i opet mi izletelo koleno...Opet moram 2 nedelje da nosim longetu....Ovoga puta sam otisao na bezanijsku kosu i tamo mi je doktor rekao da ako je meniskus povredjen da ce mozda morati operacija...Recite mi posle kolko dana dok nosim longetu ja smem da radim vezbe kuci ili ne smem uopste da radim vezbe...I dali nakon skidanja longete da idem na Manetnu rezonancu da snimam ili nema potrebe???
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Kod ortopeda opet, ako su problem i prvi put bili ligamenti ne sme se ostaviti koleno bez imobilizacije i fizikalne i kineziterapije.

Povrede ligamenata se leche i do 8 nedelja, a vezbe moraju svaki dan da se rade, a ne svaki drugi, treci...

Struchni saveti su:

1.obrati se ortopedu koji ce uraditi pregled kolena i uzeti anamnezu a ne prijateljski ti samo staviti longetu bez ijednog objashnjenja, dijagnoze, saveta...
2.zahtevaj fizikalnu terapiju dok si u longeti
3.zahtevaj odlazak kod fizioterapeuta koji ce te obuchiti vezbama koje MORASH DA RADISH SVAKI DAN.
4.izbegavaj opterecivanje, skakanje, trchanje, maximalno savijanje kolena
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
sikimiki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 06, 2009 3:51 pm

Post od sikimiki »

ALi sta ja da radim, kad je meni doktor zadnji put rekao da dodjem za 2 nedelje na pregled...Sta da radim...Taj doktor je krajnje neljubazan bio i pomalo drzak...Nista mi nije ni lepo objasnio sta da radim...Jel da opet odem tamo da ih smaram ili da odem na pregled za te 2 nedelje? Sta mi je pametno ?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Vrlo jednostavno - Promeni lekara! :)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
indexsendvic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 09, 2009 6:09 pm

kjf g

Post od indexsendvic »

hjyu ku k
indexsendvic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 09, 2009 6:09 pm

sportska povreda kolena

Post od indexsendvic »

ako ti trebaju saveti za koleno ja sam operisao ligamente pre 6 meseci i imao sam iste simptome kao i ti nadji me na msn-u [email protected] ili me nadji na fejsu [email protected]
Odgovori