salmonela simptomi

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
dimikave
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 16, 2008 3:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

salmonela simptomi

Post od dimikave »

koji su simptomi salmonele kod dece?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Isti kao i kod odraslih!

Salmonella je bakterija koja može izazvati gastrointesitinalnu infekciju poznatu pod imenom salmoneloza (salmonellosis). Obično se pod salmonelozom podrazumeva salmonela. Ova infekcija se može pojaviti kod ljuidi i životinja.

Većina ljudi inficiranih salmonelom, boluje 4 do 6 dana. Ponekad osoba može biti toliko bolesna da joj je potrebna hospitalizacija. Ozbiljne komplikacije i smrt su retke i mogu se dogoditi samo kod vrlo mladih osoba, starijih i onih koji već imaju druge zdravstvene probleme.

Simptomi se obično pojavljuju od 12 do 72 sata posle unošenja bakterije u organizam. Simptomi su sledeći: grčevi u stomaku, glavobolja, temperatura i vodena dijareja. Može se pojaviti mučnina i povraćanje. Inficirane osobe ponekad mogu imati blage ili nikakve simptome
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
marijaneta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Feb 27, 2009 1:03 am

Post od marijaneta »

Dali moze salmonela preci tokom boravka u istoj prostoriji tokom 4 dana druzenja.moja kuma je sa sincicem od 10 mjeseci bila u istoj sobi sa djevojcicom koja ima salmonelu,ali su je otkrili nakon 4 dana njihovog zajednickog boravka u bolnici a mali mi od kume ima candidu..........ja se nadam da nece preci............
luka_0407
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm

Post od luka_0407 »

Ako su se igrali,a mali pri tom nije oprao ruke(ili njegova mama-ne znam da li samostalno odlazi u toalet) moze se preneti.Ili ako su uzimali hranu od njih,a oni opet pre toga nisu oprali ruke,takodje je moglo doci do infekcije.

Dijareja kod salmonele nije vodena,vec je sluzava,zelena i sa sadrzajem.
Kad te zovem, čuj me, Bože, pravdo moja! u tjeskobi daj mi prostor; smiluj se na me i usliši molitvu moju.
sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm

Re: salmonela simptomi

Post od sludjena mama »

dimikave napisao:koji su simptomi salmonele kod dece?
moj sin je imao salmonelu.
simptomi su mu bili:povisena temperatura,dijareja sluzava,zelena i jakog mirisa,ceste stolice,vise od osam dnevno!
nije povracao!
stolica se regulisala za sedam ,osam dana!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
Odgovori