salmonela simptomi
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Nov 16, 2008 3:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
salmonela simptomi
koji su simptomi salmonele kod dece?
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Isti kao i kod odraslih!
Salmonella je bakterija koja može izazvati gastrointesitinalnu infekciju poznatu pod imenom salmoneloza (salmonellosis). Obično se pod salmonelozom podrazumeva salmonela. Ova infekcija se može pojaviti kod ljuidi i životinja.
Većina ljudi inficiranih salmonelom, boluje 4 do 6 dana. Ponekad osoba može biti toliko bolesna da joj je potrebna hospitalizacija. Ozbiljne komplikacije i smrt su retke i mogu se dogoditi samo kod vrlo mladih osoba, starijih i onih koji već imaju druge zdravstvene probleme.
Simptomi se obično pojavljuju od 12 do 72 sata posle unošenja bakterije u organizam. Simptomi su sledeći: grčevi u stomaku, glavobolja, temperatura i vodena dijareja. Može se pojaviti mučnina i povraćanje. Inficirane osobe ponekad mogu imati blage ili nikakve simptome
Salmonella je bakterija koja može izazvati gastrointesitinalnu infekciju poznatu pod imenom salmoneloza (salmonellosis). Obično se pod salmonelozom podrazumeva salmonela. Ova infekcija se može pojaviti kod ljuidi i životinja.
Većina ljudi inficiranih salmonelom, boluje 4 do 6 dana. Ponekad osoba može biti toliko bolesna da joj je potrebna hospitalizacija. Ozbiljne komplikacije i smrt su retke i mogu se dogoditi samo kod vrlo mladih osoba, starijih i onih koji već imaju druge zdravstvene probleme.
Simptomi se obično pojavljuju od 12 do 72 sata posle unošenja bakterije u organizam. Simptomi su sledeći: grčevi u stomaku, glavobolja, temperatura i vodena dijareja. Može se pojaviti mučnina i povraćanje. Inficirane osobe ponekad mogu imati blage ili nikakve simptome
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Feb 27, 2009 1:03 am
Dali moze salmonela preci tokom boravka u istoj prostoriji tokom 4 dana druzenja.moja kuma je sa sincicem od 10 mjeseci bila u istoj sobi sa djevojcicom koja ima salmonelu,ali su je otkrili nakon 4 dana njihovog zajednickog boravka u bolnici a mali mi od kume ima candidu..........ja se nadam da nece preci............
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm
Ako su se igrali,a mali pri tom nije oprao ruke(ili njegova mama-ne znam da li samostalno odlazi u toalet) moze se preneti.Ili ako su uzimali hranu od njih,a oni opet pre toga nisu oprali ruke,takodje je moglo doci do infekcije.
Dijareja kod salmonele nije vodena,vec je sluzava,zelena i sa sadrzajem.
Dijareja kod salmonele nije vodena,vec je sluzava,zelena i sa sadrzajem.
Kad te zovem, čuj me, Bože, pravdo moja! u tjeskobi daj mi prostor; smiluj se na me i usliši molitvu moju.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
Re: salmonela simptomi
moj sin je imao salmonelu.dimikave napisao:koji su simptomi salmonele kod dece?
simptomi su mu bili:povisena temperatura,dijareja sluzava,zelena i jakog mirisa,ceste stolice,vise od osam dnevno!
nije povracao!
stolica se regulisala za sedam ,osam dana!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!