MAJKA HRABROST

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

MAJKA HRABROST

Post od dolce-vita »

Drage mame,

Samo da se ne zaboravi, da vas podsetim da postoji majka hrabrost gde ukoliko niste zadovoljne tretmanom u porodilistu, a mnogo nas je, mozete poslati vasu pricu.Sve ono sto ste prezivele u porodilistu, neljubaznost, bezobrazluk,mito, korupcija.Svima nam je poznato da retko koja babica i dr , izvinjavam se ovim putem (med. osoblju koje nije takvo), retko ko hoce da nam bilo sta pokaze, ili uradi ono sto je u opisu njegovog zanimanja ukoliko prethodno ne platimo tu uslugu.Sve to vredja ljudsko dostojanstvo,trenutak radjanja deteta kojoj je jednoj zeni najlepsi u periodu zivota kvare nam losim odnosom prema nama,ne dozvoljavaju nam da u potpunosti uzivamo u nasoj sreci.Mnoge zene u srbiji, mogu slobodno da kazem da ne doje zahvaljujuci uzasnom pristupu odnosu prema porodilji, trenutak kada donosimo nase malo cedo na svet pretvaraju nam u nocnu moru!!!STANIMO TOME NA PUT.NADAM SE DA EC NESTO USPETI DA URADI ZAJEDNO SA NAMA gospodja Branka Stamenkovic na ciju je inicijativu i pokrenut ovaj sajt.Mislim da ce to biti dug i tezak put, ali mozda i treba da se nadamo da ec nam uspeti.U protivnom, ubice nas bela kuga,nacin na koji se pozdravlja novi zivot u Srbiji je za svaku osudu.Ako se ujedinimo, mozda nam i uspe, ustvari hocu da verujem da hoce.Drugu zamlju nemam, i ne zalim da je imam, hocu da ovu kakva jeste bude pretvorena u bolju.
sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sludjena mama »

evo ,ovde se vec uveliko prica o tome!

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=24384
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
dejan27
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 02, 2008 12:56 pm

Post od dejan27 »

Bas sam sad procitala tekstove i samo mogu reci da pa ni neznam sta bih rekla GROZNO! :cry:
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

re majka hrabrost

Post od dolce-vita »

Da, vise nego grozno!!To je nazalost nasa stvarnost.Nadam se da ec se nesto promeniti na bolje.
dejan27
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 02, 2008 12:56 pm

Post od dejan27 »

I ja se nadam ali nasa realnost je sasvim drugacija procice jos dosta vremena dok ruze neprocvetaju u nasim bolnicama. :-?
Korisnikov avatar
snajka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 12:41 am

Post od snajka »

e ovako porodila sam se 2007 god u Zrenjaninu.rodila sam prelepu devojcicu.I bas tako kada su je doneli prvi put da je podojim bili su uzasno grubi ne tako ovako ne ovo nego ovo a ja jadna sama i preplasena.strasno nevolim toga ni da se setim.Prvi put sam htela da se izmazam jer su dojke htele da mi se raspadnu ni jedna sestra nije prisla da mi pomogne pocela sam da stiskam kao luda,u zelji da bol iz dojki nestane, a one su se mirno tuda setale i na kraju mi se jedna slatko nasmejala i rekla da joj licim na kravu koja se muze!zamislite!Posle svega kada smo stigle kuci nastavila sam da je dojim jos 9 meseci ali uz njihovu nepaznju i bebe lak naravno>Eto puno pozdrava iz Zenjanina
KATARINA SUNCE MAMINO I TATINO
Korisnikov avatar
snajka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 12:41 am

Post od snajka »

e ovako porodila sam se 2007 god u Zrenjaninu.rodila sam prelepu devojcicu.I bas tako kada su je doneli prvi put da je podojim bili su uzasno grubi ne tako ovako ne ovo nego ovo a ja jadna sama i preplasena.strasno nevolim toga ni da se setim.Prvi put sam htela da se izmazam jer su dojke htele da mi se raspadnu ni jedna sestra nije prisla da mi pomogne pocela sam da stiskam kao luda,u zelji da bol iz dojki nestane, a one su se mirno tuda setale i na kraju mi se jedna slatko nasmejala i rekla da joj licim na kravu koja se muze!zamislite!Posle svega kada smo stigle kuci nastavila sam da je dojim jos 9 meseci ali uz njihovu nepaznju i bebe lak naravno>Eto puno pozdrava iz Zenjanina
KATARINA SUNCE MAMINO I TATINO
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

re majka hrabrost

Post od dolce-vita »

Snajka,

Posaljite vasu pricu na sajt majka hrabrost.Tu mozete opisati sta vam se desilo i biti potpisnik peticije.Nedopustivo je da vam neko kaze da joj licite na kravu!!!!!!!!!!!SRAMOTA!!!!!!!!!!!!!!!!Nas zaista treba svet da mrzi, kada sebi sebe mrzimo i ne pomazemo jedni drugima.Umesto da se sve radi, da se borimo da nas ne ubije bela kuga, nase zdravstvo radi suprotno.SRAMOTA,treba da izumremo kao nacija kad smo takvi, ja sam bila 6. mesec trudnoce i napala me je zena u banci i rekla kuriru kako sme da uvede preko reda i skojim peravom.Video mi se dobro stomak i covek joj je lepo objasnio da ej moje pravo da udjem preko reda, ona je bukvalno urlala....UZAS!!
ladymbg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 16, 2008 7:30 am

Post od ladymbg »

Strasno!
Ima li nekog da je slucajno otisao da se porodi, kao ja bez ikakve veze, i ne naidje na ninakakve neprijatnosti, ovde navedene?????
Zaista ne verujem!
Porodila sam se 02.02.2009. u Visegradskoj, i imam samo reci hvale za strucnost, ljubaznost i predostroznost!
Najlakse je samo filovati i dodavati i kod mene u sobi je bilo zena kojima je bog zna mnooogo smetalo sto jednog dana nije bilo jastucnice da se zameni?!
Da li i kod kuce svakog dana iste menjate???
lady m
luka_0407
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm

Post od luka_0407 »

Evo,ja mogu da se prijavim kao neko ko je bez veze dobro prosao...Sestre su bile ok.Dobijala sam svaku vrstu pomoci.
Ali,takodje,pouzdano znam za samaranje na stolu za porodjaj,za pogrdne nazive tipa kravo i sl. i slazem se da to mora da se promeni.
A sto se tice presvlaka i spavacica,uglavnom moras moliti da dobijes cistu.Mada ne kazem da Vam ne verujem,znam da ima i takvih koji kukaju na sve i svasta...
Kad te zovem, čuj me, Bože, pravdo moja! u tjeskobi daj mi prostor; smiluj se na me i usliši molitvu moju.
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

Post od dolce-vita »

Najlakse je samo filovati i dodavati i kod mene u sobi je bilo zena kojima je bog zna mnooogo smetalo sto jednog dana nije bilo jastucnice da se zameni?!
Da li i kod kuce svakog dana iste menjate???[/quote]
A, da li vas i kod kuce nazivaju pogrdnim imenima?ko je uopste pominjao da se svaki dan menja posteljina, i kod kuce nije krvava i prljava. J a se zalim na nestrucnost i neljubaznost, a polupani prozori i krvava posteljina su nesto mizerno u odnosu na to.Nase je pravo da dobijemo informacije koje trazimo, i da zahtevamo od njih da rade svoj posao.
sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm

Post od sludjena mama »

a takodje je i veoma bitno da se ,konacno,ponasaju prema porodiljama kao prema zivim bicima a ne kao prema stoki!
hvala bogu,nisam imala loseg iskustva,vec sam pricala o tome ali da je vise loseg nego dobrog to stoji i to je ,nazalost,istina!
-majka hrabrost- je dokaz za to!toliko loseg-strasno!!!!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
Odgovori