vakcina protiv Hepatitisa B

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
tatijana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Apr 24, 2005 9:06 pm

vakcina protiv Hepatitisa B

Post od tatijana »

Zanima me da li neko od doktora moze precizno da mi odgovori.
Moj sin je u decembru 2007 dobio vakcinu protiv hepatitisa B, u svojoj 12 godini. Kada su dolazili da daju revakcinu, nije bio u skoli i niko ga nije obavestio o tome. Naknadno, kada sam se raspitivala, saznala sam da , eto, to nije nista strasno i drugu dozu je primio u maju mesecu 2008, a za trecu nam je receno da je najbolje da to bude u septembru. U septembru nisu imali vakcinu, a i trebalo je uskoro da prime ponovo vakcinu protiv zauski, boginja, rubeola, pa nam je receno da sve malko odlozimo. Nedavno je bio bolestan i ja sam pitala pedijatra o toj trecoj dozi , a on mi je rekao da je moze primiti kada ozdravi. Da li je normalno da izmedju prve i trece doze vakcine protiv hepatitisa B prodje jedna godina i skoro 6 meseci? Da li to sto je primao ima uopste nekog efekta?
Odgovori