Ureaplasma Urealyticum

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
No101
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 07, 2009 9:16 pm

Ureaplasma Urealyticum

Post od No101 »

Krajem prosle godine osetio sam napetost u stomaku i otisao sam na pregled kod urologa. Uradio sam bris uretre i pronadjena mi je Ureaplasma Urealyticum. Dobio sam da pijem eritromicin. Posle propisane terapije uradio sam analizu i rezultat je bio pozitivan. Onda sam dobio hemomicin. Dve nedelje posle zavrsetka terapije uradio sam bris uretre sa biogramom i rezultat je bio negativan.
Mislio sam da sam se izlecio i mojoj sreci nije bilo kraja. A onda je nastupio ocaj. Po prvi put osetio sam tup bol u desnom testisu. Odlucio sam da bez odlaska kod urologa i ponovnog uzimanja bolnog brisa sprovedem sledecu terapiju.
Dovicin 2x1 kapsula(ujutru/uvece) 10 dana
Hemomicin 4 kapsule odjednom 1 dan
Hemomicin 1 kapsule 2 dan
Hemomicin 1 kapsule 3 dan
Pored makrolida i tetraciklina uzimam Probiotic kapsule. Tokom terapije koju sam sproveo nisam uzimao mlecne proizvode i pio sam dosta vode. Osecam se bolje ali u desnom testisu osecam i dalje napetost kao kod zuba kod koga je tek poceo karijes.
Ne znam da li da popijem jos jednu kutiju hemomicina i da zavrsim terapiju sa Ciprocinal tbl a 500 mg 2 x 1 tokom 10 dana ili da prekinem terapiju posle prve kutije hemomicina. Posle ove terapije otici cu svakako na test sa biogramom.
Poznato mi je da danas postoji savremena molekularna dijagnostika uzročnika ureaplasma, mycoplasma i chlamidia, PCR test putem urina. Ova dijagnostuka je 100% tacna za razliku od dijagnostike preko brisa iz kanala. Da li neka laboratorija u Beogradu radi PCR test za otkrivanje uzrocnika ureaplasma?
Pomozite mi molim vas jer mi se zivot pretvorio u pakao.
Odgovori