Svakodnevna krvarenja iz nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
somit
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 06, 2009 10:01 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Svakodnevna krvarenja iz nosa

Post od somit »

Postovani,

Ukoliko neko moze da mi da neki savet ili preporuci nekog dobrog lekara u Bgu, bicu mu jako zahvalan.

Evo u cemu je moj problem....

Imam 24 godine, i od kako znam za sebe imam problema sa cestim krvarenjima iz nosa. Prosle godine sam bio u vojsci i pomoc potrazio na VMA, posle pregleda konstatovana je devijacija, i predlozena mi je operacija. Za vreme operacije uradjena mi je i elektrokoagulacija(valjda je to spaljivanje kapilara), i izvesno vreme nisam imao problema.

Medjutim oko godinu dana posle operacije problem se ponovo javlja, i postaje jos veci, krv mi curi skoro svakodnevno, uspevam da je zaustavim, ali me sve to mnogo iznervira, posebno ako sam napolju, pa nemam vode u blizini....

Pomoc sam potrazio u Domu zdravlja Vracar, gde mi je i karton. Receno mi je da u desnom nosu imam polje velicine oko 1cm, a u levom nesto manje, da trajno resenje mog problema ne postoji. Kako prilikom krvarenja mogu da zaustavim krvarenje, sve ovo sam vec znao, jer imam ovaj problem vec duze vreme....

Za one koji ne znaju, krvarenje je preporucljivo zaustaviti drzanje stisnutih nozdrva, sa glavom u uspravnom polozaju, nikako zabacenom, kapima za nos, i to je u principu to. Takodje preporuceno mi je da svakog dana pijem 1gram vitamina C, sto i cinim.

To je ukratko :) to..... Pa ako neko ima neki savet neka pise.......

hvala
Odgovori