savet

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
pokohontas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 01, 2009 6:10 pm

savet

Post od pokohontas »

+ :( Postovani obracam vam se u nadi da me posavetujete. Imam 30 godina. Prije 2 mjeseca osjetila sam jake bolove u lijevom ramenu. Nalaz rtg: vidi se subhondoralna skleroza u nivou velike kvrge humerusa. Akromioklavikularni zglob je sire zglobne pukotine( supstanje nakon sindezmolize istog zgloba). Ortoped je dijagnostikovao periatritis istog zgloba. Od lijekova sam koristila ketonal i upucena sam na fizikalnu terapiju. Meutim bolovi jos uvijek traju cak se zadnjih nekoliko dana poceo pojavljivati otok. Prije 2 godine imala sam slicne probleme sa desnim ramenom samo sto nisu bili tako jaki bolovi i nije bilo otoka. Molim Vas da me posavetujete sta da radim.
pokohontas
Omega
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 15, 2007 10:02 pm

Post od Omega »

Da li su Vam rekli zašto se to desilo i koji je uzrok tog periatritisa?

Da li imate tegobe samo u ramenima, ili i u drugim zglobovima?

To su vrlo važna pitanja.
pokohontas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 01, 2009 6:10 pm

odgovor

Post od pokohontas »

Pitala sam ali mi niko nije dao odgovor niti su trazili da uradim neke nalaze. Povremeno osjetim bolove u desnom ramenu i u donjem dijelu leda koji ponekad probadanje duz lijeve noge. Sve sam to saopstim doktorima kad odem na pregled a oni odgovore da ta ide sa godinama. Sta da raedim?
pokohontas
Odgovori