urinarni refluks (vur)

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
velickovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 11:12 pm

urinarni refluks (vur)

Post od velickovic »

moj sin ima 1,5 god. mesec i po dana po rodjenju imao je jaku urinarnu infekciju i ustanovili su da ima vur drugog stepena. kao profilaksu pije palitrex. sve je bilo u redu do pre tri meseca kada je ponovo imao infekciju(e-coli) i od tada nemozemo da je izlecimo. na palitrex je postao rezistentan. da li neko ima slican problem? unapred hvala
Staša
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 24, 2008 6:23 pm

Post od Staša »

Poštovani,
ja imam bebu od 5 mjeseci kojoj je prenatalno otkrivena hidronefroza, međutim ima VUR petog stepena ali je ona od rođenja na profilaksi, predlažem da se javite dr,Kojoviću na institut za majku i dete, mi smo išle kod njega on će vam sve pojasniti i pomoći šta treba, jako je ljubazan i pristupačan, on je hirurg-urolog.
gordana.dj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 11, 2009 12:18 am

Post od gordana.dj »

Postovana majko neznam sta znaci VUR nerazumem se u medicinu ali volela bi da mi objasnis sta to znaci jer ja imam dve devojcice jedna ima pet godina a druga pet meseci ova starija ima problem radili smo joj bris vaginalni i pokazo je da ima gljivice to jeste oxnaceno je rimski VI pa me interesuje dali je to to sto vi imate problem pozdrav i hvala unapred na odgovoru ZABRINUTA MAJKA
Staša
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 24, 2008 6:23 pm

Post od Staša »

Poštovana majko, to o čemu vi pričate stvarno ne znam kakav je problem, VUR znači vezikoureteralni refluks, tj. da se mokraća koju je bubreg poslao u kanale pa u mjehur iz nekog razloga vraća u bubrege, može izazvati jake infekcije ili oštećenja ako se ne prati redovno i na vrijeme ne reaguje.
Odgovori