face lifting - rješenje za uklanjanje ožiljaka akni?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
face lifting - rješenje za uklanjanje ožiljaka akni?
Pozdrav
Imam 26 godina, prije 5 godina sam akne liječio roaccutanom ( tretman je bio uspješan i trajao je oko 5 mjeseci), nakon toga su mi veoma duboki ožiljci po licu ostali a najvidljiviji su oni na području slijepočnice. Surfajući po netu sam saznao da se laserskom metodom ti ožiljci samo privremeno i djelimično mogu umanjiti a da je jedino ozbiljno rješenje face lifting tj zatezanje kože lica, ima li iko iskustva sa ovom metodom liječenja?
Želim napomenuti da sam imao veoma težak oblik oboljenja i da mi se čak i danas pojavljuju manje bubuljice ( ali ne i akne).
One koji koriste roaccutan želim ohrabriti da tu terapiju nastave iako tokom procedure može privremeno i do pogoršanja doći. Najbitnije je biti strpljiv i imati vjeru u pozitivan ishod. Sve najbolje!!!
hvala
Imam 26 godina, prije 5 godina sam akne liječio roaccutanom ( tretman je bio uspješan i trajao je oko 5 mjeseci), nakon toga su mi veoma duboki ožiljci po licu ostali a najvidljiviji su oni na području slijepočnice. Surfajući po netu sam saznao da se laserskom metodom ti ožiljci samo privremeno i djelimično mogu umanjiti a da je jedino ozbiljno rješenje face lifting tj zatezanje kože lica, ima li iko iskustva sa ovom metodom liječenja?
Želim napomenuti da sam imao veoma težak oblik oboljenja i da mi se čak i danas pojavljuju manje bubuljice ( ali ne i akne).
One koji koriste roaccutan želim ohrabriti da tu terapiju nastave iako tokom procedure može privremeno i do pogoršanja doći. Najbitnije je biti strpljiv i imati vjeru u pozitivan ishod. Sve najbolje!!!
hvala
Nisam povodom toga još ništa pokušavo iz razloga što nemam neko povjerenje u stručnost tog osoblja ovdje u mom gradu. Imam osjećaj da ovdje ti isti dermatolozi do jučer nisu ni znali za roaccutan, tu terapiju sam na svoju inicijativu započeo ( na netu saznao), ali eto, pod njihovim nadzorom. Do tada je bilo svakakvih "eksperimenata" pa stoga nisam želio da mi se ponavlja isti proces u pogledu otklanjanja ožiljaka.
Konkretno, za tu opciju sa pilingom, nisam čuo. U čemu je fazon?:) Koliko je uspješna i koliko dugo traje proces?
hvala
Konkretno, za tu opciju sa pilingom, nisam čuo. U čemu je fazon?:) Koliko je uspješna i koliko dugo traje proces?
hvala
Da, upravo me toga i strah, štedi se na preparatima da bi se proces odugovlačio i tako im više love donio. Kozmetičara nikada nisam posjetio... Od "državnih" dermatologa ne mogu ništa očekivati jer su slabo opremljeni a privatnici gledaju samo da ti lovu iz džepa izvuču.
Rodica mi je jedno vrijeme kod poznatog hirurga u Sarajevu radila ( tu zivim) i bila je svjedok tome da oni naprosto ubjeđuju pacijente i na neke druge korekcije pored onih zbog kojih su prvobitno došli u kliniku. Po netu sam čitao da taj laserski metod tretmana nije trajan, a za tu mogućnost, koju ste mi preporučili, ću se pokušati raspitati, hvala vam. Koliko ste upoznati sa face liftingom? Nisam bas dobar sa engleskim jezikom a većina linkova na netu, te tematike, je upravo na stranim jezicima.
Rodica mi je jedno vrijeme kod poznatog hirurga u Sarajevu radila ( tu zivim) i bila je svjedok tome da oni naprosto ubjeđuju pacijente i na neke druge korekcije pored onih zbog kojih su prvobitno došli u kliniku. Po netu sam čitao da taj laserski metod tretmana nije trajan, a za tu mogućnost, koju ste mi preporučili, ću se pokušati raspitati, hvala vam. Koliko ste upoznati sa face liftingom? Nisam bas dobar sa engleskim jezikom a većina linkova na netu, te tematike, je upravo na stranim jezicima.
Ono što sam shvatio, jeste da se u tom poduhvatu zateže koža lica. Meni je tu sve jasno. To je poput izgužvanog čaršafa nakon što čovjek izutra ustane iz kreveta i koji se da urediti jedino kada se dobro zategne:)
Ti mi ožiljci ne smetaju baš toliko ali bih sigurno iskoristio mogućnost da ih se riješim samo bez nekih dužih procesa i pokušaja. Ukoliko zatreba, sačekat ću još nekoliko godina dok se neka nova tehnika ne pojavi a koja bi problem riješila iz prve... Velika hvala shomy:)
Ti mi ožiljci ne smetaju baš toliko ali bih sigurno iskoristio mogućnost da ih se riješim samo bez nekih dužih procesa i pokušaja. Ukoliko zatreba, sačekat ću još nekoliko godina dok se neka nova tehnika ne pojavi a koja bi problem riješila iz prve... Velika hvala shomy:)
Znam da se zateze koza,ali ne vidim na koji nacin o moze pomoci kod dubljih oziljaka(jeste da ce smanjiti dubinu,ali ce povecati povrsini),a pogotovu kod keloidnih oziljaka...ali ko zna..Nemoj gubiti vreme,oziljci se moraju tretirati,sto su mladji veci je efekat,dermarix-odlicn preparat,hemijski piling-odlican efekat.Nemoj cekati magicni stapic,jer se nece uskoro pojaviti
.Moj savet,pronadji dobrog dermatologa(nisam im ni ja verovao,znog losih iskustava,ali ubedise me ljudi na ovom forumu i ja resih svoj problem)

Vojislava, da li bi mi vi kao dermatolog mogli preporučiti jednog stručnog kolegu ovdje u Sarajevu? Koliko ste upoznati sa metodama, po pitanju liječenja akni i ožiljaka, koje se ovdje primjenjuju? Financijska situacija mi je sasvim solidna tako da se nebi ustručavao i do Beograda ili Zagreba navratiti.
Nazalost, ne poznajem kolege u Sarajevu da bih mogla dati preporuku. Ako Vam treba preporuka za Beograd, posaljite mi mail.ishak napisao:Vojislava, da li bi mi vi kao dermatolog mogli preporučiti jednog stručnog kolegu ovdje u Sarajevu? Koliko ste upoznati sa metodama, po pitanju liječenja akni i ožiljaka, koje se ovdje primjenjuju? Financijska situacija mi je sasvim solidna tako da se nebi ustručavao i do Beograda ili Zagreba navratiti.