Bubna opna

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
almir17
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 24, 2009 6:31 pm

Bubna opna

Post od almir17 »

Pogodila me je juce nogometna lopta u uho i bio sam kod
doktora i rekao mi je da mi je probijena bubna opna.
Rekao mi je da ce zamladit za 3mjeseca ako bude sve islo kako treba pa me zanima koliko je to zbilja opasno..

sada na to uho skoro da necujem,.....
snjezana
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Apr 27, 2008 12:45 pm

Post od snjezana »

Dali si dobio neke ljekove. Meni je bubna opna pukla zbog upale srednjeg uha pa sam dobila antibiotik i tablete protiv bolova. Kada si narucen na kontrolu? pozz
almir17
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 24, 2009 6:31 pm

Post od almir17 »

snjezana napisao:Dali si dobio neke ljekove. Meni je bubna opna pukla zbog upale srednjeg uha pa sam dobila antibiotik i tablete protiv bolova. Kada si narucen na kontrolu? pozz

da dobio sam

2 vrste tableta i neke kapi za nos...

a narucen sam za 7 dana..

ii kako si ti prosla ??
snjezana
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Apr 27, 2008 12:45 pm

Post od snjezana »

Meni su bolovi vrlo brzo prosli :lol: Vjerovatno zbog antibiotika
Trajali su mozda dan , dva. Otprilike 20 -setak dana skoro nista nisam cula na desno uho a onda je upala prosla a sluh se vratio. Bubna opna je zarasla isto tako prilicno brzo (mjesec dana) Neznam kako ce zarastanje biti kod tebe tj. koliko ce trajati jer kazesda je opna pukla zbog udarca a ne radi upale ali nadam se da ce se sve brzo srediti.
pisi opet kako je bilo na kontroli i kako se ti osjecas! Sve najbolje!
Odgovori