beba je snimana nepoznatim zracima jakog intenziteta,pomoc!

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
ana69
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Maj 14, 2005 12:49 am

Post od ana69 »

Porodila sam se u Nemackoj.Par dana po porodjaju doktorka je uzela "bebu da slika" jer je radila doktorsku disertaciju ispitivanja decije koze,ali to je bilo strasno:beba je bila skroz gola i uneta u komoru koja je imala dve strane od nekih ploca kao zaklon a sa druge dve strane su bili samo zastori.
Slikanje je izgledalo kao blizanje najjacim blicem na svetu i to nekoliko puta.Ja sam se bunila,htela bebu natrag i da se to prekine,ali ona je krenula opet da "snima" i jednostavno rekla da mora da ponovi.Ja nista nisam potpisala,nije htela da mi da "sliku" koji je uradila ali od tada ja imam tu sliku u glavi,gole bebe koja place,bacaka se,a blicevi sevaju po njoj.
Nisam to smela da dozvolim,ali uhvatila me je kod pedijatra onako na brzinu.
Da li neko ima pojma o kakvom li se to ispitivanju radi,kakvi su to zraci itd jer ja se strasno bojim za svoje dete cime je i koliko ono tada bilo ozraceno?
Meni ej to zivot poremetilo a za tu doktorku to je bio samo jedan uzorak vise.Strasno!
Ako neko zna o cemu se tu radi,makar da mi da neki pojam pa cu ja dalje ispitivati,jer osecam se strasno,kao najveci krivac!
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

ako ste sigurni da je u pitanju ispitivanje koze, onda je to bio blic obicnog foto-aoarata, koji nije stetan.
medjutim, vasa prava su prekrsena, ako vi ne pristajete, ne sme ni da se dotakne bebin karton
ana69
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Maj 14, 2005 12:49 am

Post od ana69 »

Ali ti "blicevi" su bili bas neobicno jaki i ucestali.Inace nisu hteli da mi daju izvestaj o tom snimanju,jer ga kako kazu ne daju.Dete sad ima 2 godine i zakazli smo kod ocnog lekara,jer bas cesto drzi rukicu na desnom oku,kao da joj smeta svetlost.
Ipak ti blicevi su bili prejaki za dete staro tek 3-4 dana koje je pre toga bilo u stomaku,tj u mraku.
cinjenica da se radi o nekim novijim ispitivanjima pa me samo zanima ako neko zna kakve su to metode,gde da se malo vise o tome informisem
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Zivim u Nemackoj i tamo nista lekari ne smeju da rade bez potpisa roditelja. Cak i ja kad idem na preglede moram da potpisem brdo formulara. Prosto mi nije jasno kako se to kod vas desilo.
Inace ne znam o kakvom je snimanju rec. Tako jako svetlo na pregledu sam ja dozivela kod snimanja laserom.
Moje dete isto cesto prekriva rukicama oci ali iako sam je vodila kod ocnog lekara nikakvih problema nema sto se nadam da je i kod vas slucaj.
Jos sam u cudu posle citanja ovog vaseg posta. Trebalo je posle prvog blica da to odmah zaustavite i pripretite advokatom.
Odgovori