URINARNA INFEKCIJA? pitanje za DOKTORA

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
laura
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 07, 2006 9:42 am

URINARNA INFEKCIJA? pitanje za DOKTORA

Post od laura »

pre mesec dana sam proveravala urin (rutinska kontrola) i nadjena mi je proteus mirabillis 40 000. doktor mi je rekao da to nije velika kolicina i da ne treba da se lecim lekovima. pre neki dan sam opet proverila urin i nalaz mi je eserihija koli (1000 po ml). da li to takodje ne zahteva lecenje - sta ciniti da se ne poveca broj?
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Cao, :D
signifikantna bakteriurija je kada u mokraci imas vise od 100000 bak/ml i tada treba da se leci.Sve ostalo se smatra kontaminacijom sto znaci da je urin uzet pogresno i da su to ustvari bakterije iz uretre(nisi dala srednji mlaz na pregled nego prvi).Medjutim,ukoliko postoje simptomi upale mokracnog sistema (pecenje pri mokrenju,cesto mokrenje,cest nagon a izmokravanje u kapima i sl) onda nevezano za broj bakterija ( mada je i tada oko 40000) treba da se koristi neki uroantiseptik.
Sto se tice tvoje Esherihije imas je u maloj kolicini a da bi sprecila dalje razmnozavanja potrbno je da cesto praznis mokracnu besiku,znaci dosta uroloskih cajeva(uvin) da bi sto cesce mokrila.
laura
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 07, 2006 9:42 am

Post od laura »

HVALA PUNO NA ODGOVORU!!!! :)
Odgovori