Sta mi se desava sa licem??

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
MarkoJ
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 04, 2009 9:53 am

Sta mi se desava sa licem??

Post od MarkoJ »

Molim vas za pomoc izvinite zbog duzeg teksta.

Problem je poceo prosle godine kad sam se vratio sa mora.
Izgleda da sam u bazenu u nekom klubu navukao neku bakteriju i utvrdjeno je da imam 'atopicarsku kozu'.
Vukao sam se tako od dermatologa do dermatologa (4 sam ih do sada promenio) a problem je i dalje isti.

1) Naime na desnom obrazu u obimu 1x1 cm koza mi je bela, kao da nema pigment. Tu mi ne raste ni brada, niti taj deo pocrni na suncu?
Razliciti dermatolozi preporucivali su mi razlicite masti i radili su mi bris koze (i svako je drukciju kremu preporucivao) pa sam isao terapijom - flogocid, hidrociklin, pantenol i Atopic cream (Crystal Derma).
Nista nije pomoglo a evo proslo je vec godinu dana?
Jel ima neko preporuku sta da radim posto mi ovo stvarno smeta, posebno kad se ne brijem 2-3 dana pa svuda imam bradu osim tu i koza mi je bela?

2) I sad jos jedan problem. Nos i deo oko nosa mi je crven i pecka me, koza je jako suva. Peckanje i crvenilo prodje tek posto namazem kremu ali cim se umijem - evo ponovo problema.
Nisam isao zbog ovog kod dermatologa ali komsinica (kozmeticar) mi je rekla da je u pitanju lisaj? Tako sam ja mazao hidrociklin po preporuci, i ne pecka me dok se ne umijem. Cim se umijem znate i sami, ponovo crvenilo i peckanje.

Molim vas ako neko moze da pomogne. Inace imam 20 godina sportista sam i lepo se hranim tako da mi sigurno ne fale nikakvi vitamini i nije do ishrane.
Odgovori