Ne treba se kupati?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Mariska22
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 09, 2009 1:24 am

Ne treba se kupati?

Post od Mariska22 »

Maserka moja, koja je inace dermatolog, rece mi pre neki dan, da je koriscenje gelova za tusiranje, sapuna i ostalih hemikalija- deterdzenata, velika zabluda.

Ona tvrdi da posebno treba odrzavati higijenu samo odredjenih delova - intimne zone i predela ispod pazuha, dok je inace normalno kupati se samo vodom.

Da li da menjam maserku? :o
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

higijena se odrzava svakodnevnim tusiranjem! preparati na bazi natrijumovog sapuna (cvrsti, "sapuni" u uzem smislu) se preporucuju pre nego kalijumovi sapuni (tecni preparati).

ne preporucuje se upotreba sapuna vise puta u toku jednog dana, jer se tada remeti prirodna kiselost koze i moze doci do gljivicne infekcije.

ja bih promenio takvu maserku, jer ne bih uspeo da razresim dilemu da li je prala ruke izmedju dva klijenta, da li je i kako dezinfikovala pribor za masazu...
vaska
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 16, 2009 12:01 pm

Post od vaska »

Vecu glupost od ove, da neko preporuci tusiranje samo vodom, nisam cula, necuveno!!!!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

drbgd napisao:higijena se odrzava svakodnevnim tusiranjem! preparati na bazi natrijumovog sapuna (cvrsti, "sapuni" u uzem smislu) se preporucuju pre nego kalijumovi sapuni (tecni preparati).

ne preporucuje se upotreba sapuna vise puta u toku jednog dana, jer se tada remeti prirodna kiselost koze i moze doci do gljivicne infekcije.

ja bih promenio takvu maserku, jer ne bih uspeo da razresim dilemu da li je prala ruke izmedju dva klijenta, da li je i kako dezinfikovala pribor za masazu...
Nista vishe nije potrebno reci!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
natalivud
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 14, 2009 10:56 pm

Post od natalivud »

NO COMMENT!!!
joske
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 15, 2009 3:00 am

Post od joske »

Ha, kakvo ludilo, pa ta zaista nije "cista" :lol: