Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Maserka moja, koja je inace dermatolog, rece mi pre neki dan, da je koriscenje gelova za tusiranje, sapuna i ostalih hemikalija- deterdzenata, velika zabluda.
Ona tvrdi da posebno treba odrzavati higijenu samo odredjenih delova - intimne zone i predela ispod pazuha, dok je inace normalno kupati se samo vodom.
higijena se odrzava svakodnevnim tusiranjem! preparati na bazi natrijumovog sapuna (cvrsti, "sapuni" u uzem smislu) se preporucuju pre nego kalijumovi sapuni (tecni preparati).
ne preporucuje se upotreba sapuna vise puta u toku jednog dana, jer se tada remeti prirodna kiselost koze i moze doci do gljivicne infekcije.
ja bih promenio takvu maserku, jer ne bih uspeo da razresim dilemu da li je prala ruke izmedju dva klijenta, da li je i kako dezinfikovala pribor za masazu...
drbgd napisao:higijena se odrzava svakodnevnim tusiranjem! preparati na bazi natrijumovog sapuna (cvrsti, "sapuni" u uzem smislu) se preporucuju pre nego kalijumovi sapuni (tecni preparati).
ne preporucuje se upotreba sapuna vise puta u toku jednog dana, jer se tada remeti prirodna kiselost koze i moze doci do gljivicne infekcije.
ja bih promenio takvu maserku, jer ne bih uspeo da razresim dilemu da li je prala ruke izmedju dva klijenta, da li je i kako dezinfikovala pribor za masazu...
Nista vishe nije potrebno reci!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.