pyelon duplex-potreban savet i misljenje

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
lukajovana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 12, 2009 1:05 am

pyelon duplex-potreban savet i misljenje

Post od lukajovana »

Moja devojcica ima 11 godina.Pre 5 godina ,prilikom raznih pretraga usled teske infekcije bakterijom e.coli,ustanovljeno je da ima dupli pijelon na desnom bubregu,blazi refluks istog,uvecanu besiku sa vecim kapacitetom od uobicajenog za njen uzrast,kao i dosta prosiren izlazni deo mokracnog kanala.Savetovana je operacija na klinici u Tirsovoj,pa zatim odlagana nekoliko puta,a za to vreme bila je na antibakterijskoj profilaksi,uzimala ditropan sto je znacajno poboljsalo stanje besike(ne vlazi ves ) i bakterija se potpuno povukla.Zanima me da li je neko od prisutnih imao slicno iskustvo,pa bih molila za misljenje i savet koji su mi preko potrebni.Takodje me zanima da li je operacija ovakvog tipa potrebna,posto sam cula od svog urologa da je dosta komlikovana anomalija sama po sebi i da se retko koji hirurg odlucuje za operaciju iste.Unapred hvala.
Odgovori