Hepatitis B - molim pomozite

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
aida7b
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Nov 08, 2006 3:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Hepatitis B - molim pomozite

Post od aida7b »

Dragi moji,
Evo vec vise od pola godine se patimo sa nalazima mog supruga.
Sve je pocelo prosle godine u avgustu kada mu nije bilo dobro (mucnina, nagon na povracanje, hladan znoj) jedno jutro. Ja sam tada bila u osmom mesecu trudnoce i odvela sam ga kod doktora - odmah ga je pregledao internista, uradjene su analize krvi i nadjene povisene vrednosti - holesterol nesto jako malo iznad gornje granice, secer i trigliceridi takodje, ali su transaminaze bile tri puta vece od dozvoljenih.
Sledeci nalaz je bio jos gori po pitanju transaminaza i svega sto ide uz to gamaGT, bilirubin... Uradjen je test na hepatitis a, b i c i sve je bilo u redu. takodje je radjena imunologija i to je sve bilo ok.
ja sam se porodila u septembru - pred porodjaj radila test na HbsAg i bio je negativan.
Suprug je dobio uput za KCS i tamo ponovio sve rezultate - transaminaze i dalje 3 do 4 puta vise od dozvoljenih, ostalo se vratilo u normalu i ponovio je testove na hepatitis i sve je bilo ok.
uz stomaka je pokazao masnu jetru.
onda smo jos jednom u nasem domu zdravlja radili rezultate hepatitisa i bili su negativni.
u februaru ove godine smo otisli da se prekontrolisemo i transaminaze su bile ok i meni i njemu (meni su dva meseca posle porodjaja bile duplo vise od dozvoljenog !!!), ali... uradili smo u gradskom zavodu za javno zdravlje ponovo hepatitis b i c i bili su negativni meni, a njemu se pokazao pozitivan hepatitis b. u medjuvremenu sam ja radila viruse na torlaku i bili su svi nalazi u redu (cmv, herpes simplex, herpes zoster, epstein barr, adeno).
par dana nakon toga smo ponovili hepatitis b u privatnoj laboratoriji i bio je negativan.
MOLIM da mi neko napise da li je moguce da je slucajno doslo do greske laboratorije ili je moguce da je od 5 puta 1 put nadjen hepatitis b, a 4 puta ne i da li to sada znaci da ga on ima ili ne.
da napomenem da je profesor na KCS koji nas je pregledao to radio preko volje i sve prepustao nekim drugim doktorima - oni nas pitaju neke stvari pa odu kazu profesoru pa on njima kaze nesto, a oni nama prenesu - on je primao samo one preko veze (cak su nas pitali otkud i kako mi bez preporuke kod njega, a nama su tako zakazali, nismo ni znali ko je on i sta).
ja se jako brinem jer zelimo jos jednu bebu pa ne znam u kolikom sam riziku da i ja dobijem taj hepatitis ako ga moj suprug ima.

unapred hvala svima na odgovoru.
Odgovori