Kao sto ste do sada primetili nemam pojma o medicini, a posto je doktor bio u strasnoj guzvi (kao i uvek) nisam stigao da ga pitam da mi malo objasni ni da ga pitam konkretno sta mi ne preporucuje da radim a sta bi trebalo... (kroz pregled je on na brzinu sve ispricao samo sto sam vecinu zaboravio cim sam zavrsio sa pregledom) LM jel moze neko da mi prevede sta pise na izvestaju koji je on otkucao:
Pacijent se zali na bol u predelu madijalnog malolusa, povremeno.
OBJ9 ravni tabani gacta est g II 1. dex. tenditis mm tib. anterior.
DG:pedes plana gII tendiniti mm. tibialis anterior. 1.dex.
TH9 dat savet za nabavku individualnih ulozaka, povremena fizikalna procedura u reg DZ (U, krio, parafon). dat save.
nema indikacija za operativnim lecenjem za sada.
Imam 26 god, 105kg, i ravne tabane... Ono sto sam zapamtio je da je rekao da valjda tu na levoj strani izbocine na zglobu, sa prednje strane ima jedan zleb ili kanal kroz koji ide zivac, a valjda preko njega tetiva, i kada ja pritisnem kost na unutra, ja pritisnem i zivac pa poprilicno boli, da ne pricam kad se slucajno udarim bas tu... I mislim da je rekao da je ovo od prilike dozivotan problem, jel to tacno? Treba da odem do doma zdravlja da pokrenem dobijanje tih ulozaka, ali ne secam se nicega za neke terapije... Kakve terapije?
Hvala...
PS nadam se da se niste smorili citajuci ovo sve