Ako vam izlaze gnojanice nakon brijanja, dan nakon brijanja, lice vam se masti jako, imate po i oko nosa mitesere, kao i po celu, onda kao prvi korak treba da odete na "ekspresiju komedona" kod kozmeticara odnosno cishcenje lica, istiskivanje mitesera ili kako se vec sve zove. Postupak u salonu je sledeci: prvo vam tonikom ociste lice, zatim sledi parenje aparatom koji vam duva paru u lice 15/20min., onda sledi cedjenje mitesera, lezite, lice vam je pod nekom lampom iznad koje je lupa kroz koju kozmeticar gleda i vidi vashe komedone/mitesere kao na dlanu ili uvelicano:) Najvishe boli cedjenje po nosu, a mnogo manje oko brade i usta i po celu. Ali nishta nije neizdrzljivo, narocito kada vidite rezultate sutradan, pa nadalje. Nakon cedjenja papirnatom maramicom i rukama, sledi pranje lica mlakom vodom i stavljanje kreme. I to je jednosatni ili jednoiposatni tretman. Nakon toga vam je lice crveno, pa bolje idite kolima, jer nije bash zgodno ici takav ulicom i plashiti ljude i okolinu:)
Za par sati je proshlo crvenilo, sutradan je krenulo povlacenje gnojanica, obrijao sam se konacno a da nemam shta da posecem dan nakon tretmana, nakon brijanja nema gnojanica (stavljam klindamicin losion nakon brijanja), na celu takodje prolaze, nestaju. Lice je glatko, bledje. Perem ga 2x dnevno sebamed sapunom, nakon cega ide ili sebamed visio hidrogel ujutru, a uvece Aloe Propolis Creme. Krema je nebitna, mazite onu koja vam odgovara. Kad mi se opet napuni lice za 2 nedelje do mesec dana odoh opet na cishcenje, prema iskustvima drugih ide se par meseci, nakon cega produvaju dizne (citaj: pore) i problemu i mukama je kraj. A i nije mi teshko a ni skupo da mesecno izdvojim 1200din. koliko koshta cishcenje lica kod kozmeticara. Kad se setim shta sam sve probao i na shta sam sve novac zaludno potroshio/bacio, ovo mi dodje kao najekonomicnija varijanta, mada mi je rezultat naravno najbitniji.
P.S. Eto pa probajte, verujte i srecno. I gledajte da odete kod kozmeticara kad vam je lice najmanje upaljeno, jer se ne cede jako upaljena mesta, uostalom posavetujte se sa kozmeticarem. Gledajte da je salon opremljen aparatima i da radi bar 5godina, shto ce reci da se nazire iskustvo:)
Takodje bih da zahvalim Mr. Silviu koji mi je ovo josh pre pola godine preporucio, ali ja ga tek sad poslushah. I naravno dr. Gorani bez koje forum ne bi bio strucan. Znaci dragi moji samo mazanje lica bez tretmana, slaba vajda i rezultati. Nakon samo jednog tretmana meni je lice najbolje u poslednje 3 godine, koliko me inace vremenski zeza lice. Ako vas zanima prenecu vam utiske i malo kasnije, recimo nakon drugog tretmana, kako se situacija bude dalje razvijala:)
Resenje za gnojnice
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai