bol ispod desnog rebra
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav
bol ispod desnog rebra
kada se malo umorim trceci pocne da me nesto boli ispod desnio rebra?da li moze neko da mi pojasni?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
za flipera
za Flipera:
Ne znam u kom si zivotnom dobu,karakteristike bola i dr. Bol pod desnim rebarnim lukom moze se , zaista , javiti zbog mnogih uzroka:
Bazalni delovi pluca i plucne maramice( obicno se bol pojacava pri udahu-bar u pocetku oboljenja plucne maramice),
desna hemidijafragma ;
a ispod dijafragme jetra i zucna kesica sa zucovodima( ovde bi mogao zraciti u desnu lopaticu-rame.)...
tzv aerokolija( nadustost trbuha zbog gasova u crevima i dr
(ponekada se deo creva "sklizne) utisne se( ne ukljesti se kao kod ileusa!) izmedju dijafragme i gornje ivice jetre> hileidiris),
kao i zbog misica ove regije...
( Da ti iskreno kazem(obzirom da navodis povezanost bola sa f. naporom) ponekada , mada veoma, veoma retko u koronarnoj bolesti bol moze zraciti desno-pod r. luk....itd).
Javi se lekaru a za prvu pomoc Ti preporucujem da u apoteci kupis carbo-animalis( zivotinjski ugalj) koji odlicno apsorbuje gasove u crevima pa probaj .
Pozdrav R.
Ne znam u kom si zivotnom dobu,karakteristike bola i dr. Bol pod desnim rebarnim lukom moze se , zaista , javiti zbog mnogih uzroka:
Bazalni delovi pluca i plucne maramice( obicno se bol pojacava pri udahu-bar u pocetku oboljenja plucne maramice),
desna hemidijafragma ;
a ispod dijafragme jetra i zucna kesica sa zucovodima( ovde bi mogao zraciti u desnu lopaticu-rame.)...
tzv aerokolija( nadustost trbuha zbog gasova u crevima i dr
(ponekada se deo creva "sklizne) utisne se( ne ukljesti se kao kod ileusa!) izmedju dijafragme i gornje ivice jetre> hileidiris),
kao i zbog misica ove regije...
( Da ti iskreno kazem(obzirom da navodis povezanost bola sa f. naporom) ponekada , mada veoma, veoma retko u koronarnoj bolesti bol moze zraciti desno-pod r. luk....itd).
Javi se lekaru a za prvu pomoc Ti preporucujem da u apoteci kupis carbo-animalis( zivotinjski ugalj) koji odlicno apsorbuje gasove u crevima pa probaj .
Pozdrav R.
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.
))

bol ispod desnog rebra
Imam 16 godina.Ne javlja mi se taj bol bas cesto.Samo neki put.i ja isto mislim da je zbog creva,pa ako mozes da mi pojasnis malo ovo kako se to prikljesti i kako je to moguce izleciti?a da izvalio sam da imam cesto gasove i da mi krce creva!