bol ispod desnog rebra

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
Flipper
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 26, 2008 1:54 pm

bol ispod desnog rebra

Post od Flipper »

kada se malo umorim trceci pocne da me nesto boli ispod desnio rebra?da li moze neko da mi pojasni?
mislimsvojimmozgom
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

za flipera

Post od mislimsvojimmozgom »

za Flipera:
Ne znam u kom si zivotnom dobu,karakteristike bola i dr. Bol pod desnim rebarnim lukom moze se , zaista , javiti zbog mnogih uzroka:
Bazalni delovi pluca i plucne maramice( obicno se bol pojacava pri udahu-bar u pocetku oboljenja plucne maramice),
desna hemidijafragma ;
a ispod dijafragme jetra i zucna kesica sa zucovodima( ovde bi mogao zraciti u desnu lopaticu-rame.)...
tzv aerokolija( nadustost trbuha zbog gasova u crevima i dr
(ponekada se deo creva "sklizne) utisne se( ne ukljesti se kao kod ileusa!) izmedju dijafragme i gornje ivice jetre> hileidiris),
kao i zbog misica ove regije...
( Da ti iskreno kazem(obzirom da navodis povezanost bola sa f. naporom) ponekada , mada veoma, veoma retko u koronarnoj bolesti bol moze zraciti desno-pod r. luk....itd).

Javi se lekaru a za prvu pomoc Ti preporucujem da u apoteci kupis carbo-animalis( zivotinjski ugalj) koji odlicno apsorbuje gasove u crevima pa probaj .
Pozdrav R.
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.:)))
Flipper
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 26, 2008 1:54 pm

bol ispod desnog rebra

Post od Flipper »

Imam 16 godina.Ne javlja mi se taj bol bas cesto.Samo neki put.i ja isto mislim da je zbog creva,pa ako mozes da mi pojasnis malo ovo kako se to prikljesti i kako je to moguce izleciti?a da izvalio sam da imam cesto gasove i da mi krce creva! :o
Odgovori