Dijagnoza

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 20, 2006 2:53 am

Dijagnoza

Post od kirovljeva »

Imam 18 godina, bio sam kod lekara na ortopediji zbog skolioze. Njegova dijagnoza je sledeca "Prisutna je asimetrija ledja i trouglova stata. Leva noga je kraca za oko 0.5cm. od desne, na testu predkoona ne vidi se jasna asimetrija PVM.". U prvom delu dijagnoze mi nije jasno samo sta je to trouglova stata?????, Sto se tice leve noge da je kraca za 0.5cm, ja se na tu nogu oslanjam naj normalnije bez ikakvih problema ali on mi je reko da uzmem ulozak od 0.5cm a noge mi je izmerio naj obicnijim krojacim metrom...da nije to malo preterano kad se ja oslanjam naj normalnije na obe noge bez problema????? Inace ja sam imo manje bolove tokom treniranja kod levog kuka ali to je proslo jer su mi drugi lekari rekli da je to u pitanju bio istegnuti ligament kod prsljenova. I jos me interesuje sta mu znaci ono na testu predkoona ne vidi se jasna asimetrija PVM??? Asistent od lekara koji me je pregledo reko je da ja vise necu toliko da rastem i da to sto mi je leva noga kraca za par mm nije nista opasno jer necu puno jos rasti. Dali je to istina sto je rekla?? Za 3 meseca su mi rekla da dodjem na kontrolu sa RTG. Bio bih vam zahvalan ako mozete da mi odgovorite na ova tri pitanja. HVALA UNAPRED
Odgovori