skocni zglob ponovo

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
olgak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 10:22 am

skocni zglob ponovo

Post od olgak »

Pre vise od godinu dana sam pisala ovde o operaciji lateralnog maleolusa, gnojenju rane itd. Posto je doslo do pomeranja tibie na unutra, ponovo sam operisana 1.12.2008.Uradjena je nova repozicija sa 2 poprecna srafa.Plocica je ostala.Tada sam imala gips, mesec dana, doktor je rekao da 2 meseca nakon repozicije izvadimo srafove, sto je i uradjeno, tj, izvadjeni su srafovi i plocica. Zabranio mi je oslonac 3 meseca, sto istice ovih dana. 3 nedelje nakon vadjenja srafova i plocice uradjen kontrolni snimak, na kome se opet vidi pomeranje tibie za oko 8 mm u odnosu na poziciju koju je imala sa srafovima. Doktor Medenica, u koga imam poverenja, je uhapsen nekoliko dana nakon vadjenja srafova.
Juce sam bila kod ortopeda, koji kaze da ne mogu da izbegnem ucvrscenje zgloba. Na snimku se vidi fibula koja izgleda prilicno slabo, ima lokalne osteoporoze, tako da mi je ovaj novi ortoped rekao da narucim ortopedske cipele i da pocnem da hodam, jer mi ucvrscenje zgloba ne gine :( , a da zbog lokalne osteoporoze moram da hodam.
Ima li negde u svetu nesto novo na ovu temu, ja imam 48 godina, ali se bavim sportom, vrlo sam aktivna, i ucvrscenje zgloba je uzas koji ne mogu da zamislim.
Unapred hvala
Olga Karanikolas
olgak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 10:22 am

Re: skocni zglob ponovo

Post od olgak »

Zanimljivo, citanja 26 a ni jedan komentar, sto znaci, verovatno, da se nista sem ucvrscenja zgloba nigde u svetu ne radi. :(
Odgovori