Moja beba ima 9 meseci.Dojim je a sa dohranom smo počeli sa navršenih 5.meseci.Nije bila baš nešto oduševljena tako da bi pojela kaščicu,dve.
Pre 15.dana joj je nikao prvi zubić i bukvalno je od tada počela da prihvata hranu tj.pojede neku veću količinu.Međutim stolica joj je nekako trava zelena -polučvrsta.Pre nego što je počela da jede stolica joj je bila dosta tečna sa komadićima nesvarene čvrste hrane.Napredovala je normalno.
Interesuje me dal je normala ova zelena stolica
Hvala
Zelena kaka kod bebe od 9 meseci
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Bebe koje su dojene imaju tecniju stolicu uvek.
Sto se tice zelene boje- da li je jela nesto zeleno u zadnje vreme? Tipa grasak ili spanac. Oni oboje stolicu uvek. Da li je prehladjena, pa da joj nosic curi? Ili "balavi" zbog nicanja zubica? Moze i to biti razlog (kod nas je ovo bilo).
Kako se beba ponasa, je li vesela, uobicajeno aktivna? Ako je "sve po starom" sem zelene kake, onda je ok.
U svakom slucaju, prati stanje stolice dan, dva, trebalo bi da se vrati u normalu.
edit: polucvrstu stolicu bebe dobijaju tek kada krenu da njupaju "konkretnu" hranu.
Cestitam za prvi zubic! I da kazem da je moja devojcica prihvatila pravu hranu tek sa devet meseci (iako je do tad imala vec tri zubica).
Sto se tice zelene boje- da li je jela nesto zeleno u zadnje vreme? Tipa grasak ili spanac. Oni oboje stolicu uvek. Da li je prehladjena, pa da joj nosic curi? Ili "balavi" zbog nicanja zubica? Moze i to biti razlog (kod nas je ovo bilo).
Kako se beba ponasa, je li vesela, uobicajeno aktivna? Ako je "sve po starom" sem zelene kake, onda je ok.
U svakom slucaju, prati stanje stolice dan, dva, trebalo bi da se vrati u normalu.

edit: polucvrstu stolicu bebe dobijaju tek kada krenu da njupaju "konkretnu" hranu.
Cestitam za prvi zubic! I da kazem da je moja devojcica prihvatila pravu hranu tek sa devet meseci (iako je do tad imala vec tri zubica).
Hvala ti,
Uvek je ista stolica bez obzira dal je jela zeleno ili ne.Ali joj slini slini nosić već duže vremena.Možda je od toga... Ili,dal može biti zelena stolica ako hrana nije svarena u potpunoisti.Nema komadića hrane,samo je zelena,polučvrsta.
Beba je inače normalno raspoložena,baulje,podiže se da puzi,guče,spava noću.
Verujem da zbog svega ovog nemam razlog za brigu,ali nije na odmet da pitam.Lakše mi kad čujem da ima još beba koje su tako kasno počela da ručkaju.
Moja starija deca(blizanci) su jeli od 6.meseca bez problema.
[/quote]
Uvek je ista stolica bez obzira dal je jela zeleno ili ne.Ali joj slini slini nosić već duže vremena.Možda je od toga... Ili,dal može biti zelena stolica ako hrana nije svarena u potpunoisti.Nema komadića hrane,samo je zelena,polučvrsta.
Beba je inače normalno raspoložena,baulje,podiže se da puzi,guče,spava noću.
Verujem da zbog svega ovog nemam razlog za brigu,ali nije na odmet da pitam.Lakše mi kad čujem da ima još beba koje su tako kasno počela da ručkaju.
Moja starija deca(blizanci) su jeli od 6.meseca bez problema.
[/quote]
Verujem da je onda zbog nosica zelena kaka. Znam da sam ja digla uzbunu jednom, otrcala u savetovaliste, pa su mi rekli da u tim slucajevima kaka zna da bude zelena (posto im se slincici slivaju dok spavaju u grlo, a njih stomacic ne svari).
Ne verujem da je zbog nesvarene hrane (neki komadic bi se vec pojavio).
Kazem ti, samo prati dan- dva stolicu, ako je ovo uzrok, onda ce se regulisati za to vreme. I sve dok dete ne pocne da se ponasa drugacije nego obicno i dok napreduje lepo, nema razloga za uzbunu.
Ne verujem da je zbog nesvarene hrane (neki komadic bi se vec pojavio).
Kazem ti, samo prati dan- dva stolicu, ako je ovo uzrok, onda ce se regulisati za to vreme. I sve dok dete ne pocne da se ponasa drugacije nego obicno i dok napreduje lepo, nema razloga za uzbunu.