Cao svima!!!
Ne znam da li mi neko moze pomoci, imam problem ocigledno sa macjim buvama.
Imam macku, ali kojoj redovno stavljam kod veterinara tecnost protiv buva, medjutim izgleda da kad je zadnji put pre oko mesec dana imala neke buve, da su neke ostale u stanu. Ona inace bude napolju na terasi, ne bude u spavacoj sobi, kada udje bude u dnevnoj ali ne na namestaju.
Vec drugi put u mesec dana imam ujede od buva, ja barem mislim da su to buve, jer su ujedi crveni i okrugli i koncentrisani na jedno mesto, na primer par tih tacaka crvenih kod zgloba ruke, i prosto ne znam sta da radim da bih se resila tih buva!
Danas cu oprati sve na 60ºC u masini ali da li neko zna kakav sprej postoji protiv buva da se ne vrate?
Jer ako samo operem sve u kuci one ipak mogu da prezive i time nisam onda nista resila...
Ocajna sam, nisam to nikada ranije imala, a imam macku vec 2 godine i prvi put sada imam problema sa buvama. Inace ona uopste nema kontakta sa drugim mackama niti se seta po ulici.
Molim vas ako neko ima neki savet da mi da i pomogne, zahvaljujem unapred!
Pozdrav
Ujedi od macjih buva
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
Neostomosan (ampula) je vrlo efikasan, kao i Vajgon prasak koji se takodje rastvara u vodi.
Dobar je i Biocid u spreju.
Sve ovo se kupuje u poljoprivrednoj apoteci i koristi se u kuci, ne po telu protiv ujeda.
Sva ova sredstva nemaju stetan uticaj na coveka ili toplokrvne zivotinje.
Moraces ceo stan da poprskati time, mozes cak i namestaj, ne bi trebalo da ostaju fleke (ali ti ipak pitaj u apoteci).
Pa... Srecno!
Dobar je i Biocid u spreju.
Sve ovo se kupuje u poljoprivrednoj apoteci i koristi se u kuci, ne po telu protiv ujeda.
Sva ova sredstva nemaju stetan uticaj na coveka ili toplokrvne zivotinje.
Moraces ceo stan da poprskati time, mozes cak i namestaj, ne bi trebalo da ostaju fleke (ali ti ipak pitaj u apoteci).
Pa... Srecno!
Prasak se ne posipa vec se mesa sa vodom, kao sto sam vec napisala, a nakon toga se prska.
Kao sto napisah, moze na namestaj, ali se prethodno raspitaj kad budes kupovala.
Kao sto napisah, nije otrovan za ljude i zivotinje.
Pre nego sto pocnes sa prskanjem, prvo dooooobro usisaj celu kucu, to ce ti donekle olaksati borbu.
Kao sto napisah, moze na namestaj, ali se prethodno raspitaj kad budes kupovala.
Kao sto napisah, nije otrovan za ljude i zivotinje.
Pre nego sto pocnes sa prskanjem, prvo dooooobro usisaj celu kucu, to ce ti donekle olaksati borbu.