zanima me cena vestackog kolena

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
kengur1977
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 26, 2009 1:54 am

zanima me cena vestackog kolena

Post od kengur1977 »

Kao sto naslov kaze mene zanima cena vestackog kolena kod nas i naravno ako neko zna koja bolnica radi ugradjivanje istog bilo bi lepo da mi kaze i to...
Hvala unapred
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Najbolje bi bilo da pozovesh ortopedsku bolnicu Banjica i dobijes info iz prve ruke.

Veljko ti moze dati vishe info ali nije redovno tu, pa ti je najbolje da pozovesh Banjicu.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Prosle godine je cena bila oko 250000 dinara. To je cena same proteze, ne racunajuci lezanje u bolnici, lekove, sanitetski materijal itd. Za ovu godinu cena jos nije precizirana jer Zavod za osiguranje tek treba na tenderu da odredi nabavljaca (mislim da ce biti gotovo do kraja meseca).

Ako se pacijent leci "na uput", onda po sadasnjim propisima placa participaciju od oko 15000 dinara za protezu i jos po 100 dinara za dan lezanja u bolnici (ako nije oslobodjen placanja participacije).

Ako se leci na licni zahtev, dakle ako ne zeli da ceka na red za operaciju ili nije osiguranik iz Srbije, placa i protezu i kompletne troskove lecenja sto je za proslu godinu bilo oko 400000 dinara, zavisno od utrosenih lekova i duzine boravka u bolnici.
kengur1977
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 26, 2009 1:54 am

Post od kengur1977 »

Hvala puno na korisnim informacijama mislim da ove godine nece biti mnogo skuplje nego prosle godine u svakom slucaju hvala vam puno.Samo jos jedno pitanje dali znate ko i gde radi rekonstrukciju misica i dali se uopste ovo radi kod nas posto ja imam problema sa obe noge na jednoj koleno na drugoj misici stradali pa me zanima i ova informacijo o rekonstrukciji.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Na zalost, tu ne mogu da budem tako precizan. Kad se govori o rekonstrukciji misica, treba znati koji misic ili koja misicna grupa treba da se rekonstruise, sta je uzrok koji je doveo do ostecenja misica (bolest, povreda itd.), kakvo je bilo stanje misica pre povrede, koliko je vremena proteklo od poremecaja funkcije misica, koji su funkcionalni zahtevi pacijenta, kakva su ocekivanja pacijenta u odnosu na samu operaciju (da ne nabrajam dalje)...
*Doca*
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 19, 2009 5:44 pm

Post od *Doca* »

A kakve su proteze u pitanju? PLastika??
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Ako se pitanje odnosilo na endoproteze kolena, one su sastavljene od nekoliko delova koje cine polietilen visoke gustine (to uprosceno znaci da je jako otporan na habanje - mislim da niko ovde nije zainteresovan za hemijska i tehnoloska objasnjenja) i metalne legure. Kost i protezu povezuje supstanca koja se zove polimetilmetakrilat.
*Doca*
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 19, 2009 5:44 pm

Post od *Doca* »

Veljko Jovanovic napisao:Ako se pitanje odnosilo na endoproteze kolena, one su sastavljene od nekoliko delova koje cine polietilen visoke gustine (to uprosceno znaci da je jako otporan na habanje - mislim da niko ovde nije zainteresovan za hemijska i tehnoloska objasnjenja) i metalne legure. Kost i protezu povezuje supstanca koja se zove polimetilmetakrilat.
Hvala.
Odgovori