Moguca infekcija grla

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
user36
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 3:06 pm

Moguca infekcija grla

Post od user36 »

....imao sam pre nekoliko mesici oralni kontakt sa devojkom i otprilike nedelju dana nakon toga otekli su mi krajnici, dobio sam Penicilin injekcije, malo su se smirili krajnici, ali posle nekoliko nedelja otekle su mi limfne zlezde na vratu koje u pocetku nisu bolele da bi se kasnije osetio i bol. Pio sam Pancef, pa Klindamicil (ako ne gresim u nazivu) radio sam ultra zvuk, ali uvek kada sam ga radio zlezde mi nisu bile otecene. Od nove godine zlezde su mi bili mnogo manje otecenje, u poslednjih nekoliko dana opet mi oticu krajnici i sa njima zlezde, inace grlo mi je sve vreme crveno. U ustima nemama nikakve promene, sem nekih belih tackica na zadnjem delu jezika (za koje je dr ORL rekao da nisu nista opasno). Ujedno imao sam bol u stomaku, ali tek od nove godine, imam i zlezde na preponama uz bol, ako nesto znaci. Temperaturu nemam. Radio sam briseve ubrzo nakon sto su mi poceli ovi problemi, ali bilo je sve ok. Na krvnoj slici je bilo nesto ispod granice (mislim MCH I MCHC), video je to hematolog i rekoa da to nije nista, da bi me uputio da radim EB virus, koji je negativan. radio sam i HIV test , koji je takodje negativan. Inace nisam rekao lekarima da sam imao oralni i da je ovo mozda posledica istoga, ali namerav da kazem pri prvoj kontroli. Ako je moguce da mi neko kaze sta bi ovo moglo jos da bude, koji test da uradim, da bih odmah ujedno odneo i te rezultate testova hematologu. hvala unapred
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

ponovite hiv i eb, pre svega!!!
uradite i bris grla i nosa.
idite kod infektologa i(li) dermatovenerologa, vi niste za hematologa.
user36
Novi član
Novi član

Post od user36 »

uradio sam danas bris nosa i grla, rezultate ocekujem u utorak, pa cu valjda naci tamo nesto, inace sam test na EB uradio 13.jan. a poslednji test na hiv sam uradio 19.12.`08. (to je bilo skoro cetiri meseca od dana moguce zaraze), ali tada sam vec imao i gadno crvenilo grla, zlezde na vratu i preponama, imao sam skoro sve pojave koje i sada imam, bar slicne pojave, kada je u pitanju bol stomaka....inace juce sam bio kod doktorice koja je rekla da grlo nije jako crveno, primecuje se promena na bolje, ujedno su mi se zlezde smanjile, nadam se da ce mi naci nesto na tim brisevima iako sam zeleo da mi otkriju EB, pa da znam bar sta mi je. ponovicu Hiv test, ali sredinom februara, jer pokusavam sto manje da razmisljam o tome bar do kraja meseca,,,,javicu se cim dobijem prve rezultate. hvala za odgovor
waltera
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jun 09, 2008 1:58 pm

Post od waltera »

MA dajte test na hiv je pouzdan odmah nakon tri mjeseca od rizicnog kontakta a za Epstajn Bar virus isto tako ako je negativan negativan je .....da i jos da napomenem da je rizik minimalan pri oralnom seksu da se prenese hiv ...i pitanja o hiv-u postavljajte na stranicama npr Omladine Jasaz koji odgovore dobiju od infektologa i kojima je u domeni ova tema....
waltera
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jun 09, 2008 1:58 pm

Post od waltera »

Moguce su alergijske reakciji kao i nedostatak vitamina ili nekih minerala za infekcije usne supljine ,neka hronicna upala krajnika koja takodje moze biti izazvana nekom rekcojom alergijskom....
user36
Novi član
Novi član

Post od user36 »

Waltera, hvala, mnogo mi znaci tvoj odgovor, kao dobar lek za poboljsanje psihickog stanja :)...kada je u pitanju hiv.....nazalost daleko sam od osmeha ali ipak mnogo znaci, a svakako cu uraditi ove godine jos mozda 2 anti-hiv testa, jer se lakse podnose neke pojave na/u telu kada znas da su ti testovi negativni, a glupost necu opet uciniti. Inace dr ORL, je spomenuo nakon mojih briseva krvne slike da je moguce da su krajnici ``prestali da rade`` ili kako vec i da ukoliko se ne smire da ce biti potrebna operacija odn vadjenje krajnika,,,a doktorica koja me poslala kod tog ORL, kaze da 90 posto osoba koje su bile kod nje i imale su gnojnu angini da ujedno su imale i zlezde, pogotovo osobe kao ja, koje su dobile dozu penicilina jacine za malu decu. Kao sto sam rekao, cekam rezultate od danasnjih briseva, pa ako opet ne bude nista (negativno) i s obzirom da se primecuje pobosljanje ovih poslednjih nekoliko dana, zlezde ne oticu kao nekad, zapravo skoro nikako ne oticu, jedino su mi krajnici, mislim da su to bas krajnici koji su mi s vremena na vreme oteceni, tako da cu se raspitati za vadjenje krajnika. cim otkrijem nesto javljam se... naravno hvala
user36
Novi član
Novi član

Post od user36 »

ako neko u medjuvremenu poseti naslov....nastavak moje poruke....danas sam bio kod hematologa,,,,uradio sam odnosno ponovio sam: bris grla, nosa,,,,test na hiv, hep b i c, sve to pored EB virusa je negativno. kao sto rekoh problemi su poceli septembra i od tada pa sve do pocetka februara 09-te nisam imao nikakvu temperaturu, a od pocetka februara sam imao najvecu temperaturu izmerenu 37,1 pracenu umorom (to je trajalo nekih 5 dana tako da mislim da nije za uzbunu). Rekao sam to hematologu i on kaze da je za njih (lekare) normalna temperatura do 37,5. Od pocetka februra imam bolove u predelu slezine, jetre i sredine, uglavnom znaci ceo abdomen ali me najvise brinulo upravo ovo kod slezine i jetre, jer su mi i ALT i AST uvecani u poslednje vreme. Jucerasnji test pokazuje 111 i ovo drugo oko 50 mislim da je bilo, dok je krvna slika u redu...Opet medjutim od nedelje su mi poceli problemi sa grlom koji su se danas stisali, primetio sam crvenilo krajnika i na krajniku sam video nesto belo. Sto se tice hematologa na moje veliko iznenadjenje, rekao mi je da dodjem za tri meseca na kontrolu i nista vise, kao, ovo su mozda neki ostaci od nekog virusu koji sam prelezao. doduse moguce je, jer vucem ovo od semptembra. Jedino sto sad osecam su bolovi u abdomenu i krajnici grebu. Mene najvise interesuje da li imam neku polnu bolest koja moze ovo da prouzrokuje. Citajuci tekstove, reklo bi se da nemam nista, bris negativan (iskljucujem gonoreju), nemam nikakve rane u ustim niti one kondilome (mozda gresim u nazivu), sifilis bi se manifestovao izraslinama u ustima, hiv bi vec otkrije jer mi je grlo crveno vec 5 meseci,,,,,,jedino mi ostaje Adeno virus?! Jos je gore to sto ne zivim sam, pa me svako kijanje, kasalj od strane ukucana navodi na pomislim da sam... Da li neko nesto predlaze da uradim od testova ili da iskularam da istrpim ove bolove u stomaku i grlu, pa mozda prodje....
Korto Malteze
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 20, 2009 4:21 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Korto Malteze »

user36 napisao:ako neko u medjuvremenu poseti naslov....nastavak moje poruke....danas sam bio kod hematologa,,,,uradio sam odnosno ponovio sam: bris grla, nosa,,,,test na hiv, hep b i c, sve to pored EB virusa je negativno. kao sto rekoh problemi su poceli septembra i od tada pa sve do pocetka februara 09-te nisam imao nikakvu temperaturu, a od pocetka februara sam imao najvecu temperaturu izmerenu 37,1 pracenu umorom (to je trajalo nekih 5 dana tako da mislim da nije za uzbunu). Rekao sam to hematologu i on kaze da je za njih (lekare) normalna temperatura do 37,5. Od pocetka februra imam bolove u predelu slezine, jetre i sredine, uglavnom znaci ceo abdomen ali me najvise brinulo upravo ovo kod slezine i jetre, jer su mi i ALT i AST uvecani u poslednje vreme. Jucerasnji test pokazuje 111 i ovo drugo oko 50 mislim da je bilo, dok je krvna slika u redu...Opet medjutim od nedelje su mi poceli problemi sa grlom koji su se danas stisali, primetio sam crvenilo krajnika i na krajniku sam video nesto belo. Sto se tice hematologa na moje veliko iznenadjenje, rekao mi je da dodjem za tri meseca na kontrolu i nista vise, kao, ovo su mozda neki ostaci od nekog virusu koji sam prelezao. doduse moguce je, jer vucem ovo od semptembra. Jedino sto sad osecam su bolovi u abdomenu i krajnici grebu. Mene najvise interesuje da li imam neku polnu bolest koja moze ovo da prouzrokuje. Citajuci tekstove, reklo bi se da nemam nista, bris negativan (iskljucujem gonoreju), nemam nikakve rane u ustim niti one kondilome (mozda gresim u nazivu), sifilis bi se manifestovao izraslinama u ustima, hiv bi vec otkrije jer mi je grlo crveno vec 5 meseci,,,,,,jedino mi ostaje Adeno virus?! Jos je gore to sto ne zivim sam, pa me svako kijanje, kasalj od strane ukucana navodi na pomislim da sam... Da li neko nesto predlaze da uradim od testova ili da iskularam da istrpim ove bolove u stomaku i grlu, pa mozda prodje....
Ako si sve to uradio, onda bi trebalo da si miran sto se tice polnih bolesti. Ako nisi do sada uradio, mada sumnajm, jer bio si kod hematologa, a on ti je sigurno to sve zavrsio, uradi kks i sve sto treba od analiza krvi SE, fibrinogen, bilirubine... jer su ti jetrine trans.uvecane, pa proveri sta se desava, mislim cudno da te neko vec nije na u.zvuk poslao. Opet ako ti zlezde oticu, stalno te boli grlo... da li je jetra otecena, da li je neko od lekara proveravao mononukleozu
Korto Malteze
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 20, 2009 4:21 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Korto Malteze »

Korto Malteze napisao:
user36 napisao:ako neko u medjuvremenu poseti naslov....nastavak moje poruke....danas sam bio kod hematologa,,,,uradio sam odnosno ponovio sam: bris grla, nosa,,,,test na hiv, hep b i c, sve to pored EB virusa je negativno. kao sto rekoh problemi su poceli septembra i od tada pa sve do pocetka februara 09-te nisam imao nikakvu temperaturu, a od pocetka februara sam imao najvecu temperaturu izmerenu 37,1 pracenu umorom (to je trajalo nekih 5 dana tako da mislim da nije za uzbunu). Rekao sam to hematologu i on kaze da je za njih (lekare) normalna temperatura do 37,5. Od pocetka februra imam bolove u predelu slezine, jetre i sredine, uglavnom znaci ceo abdomen ali me najvise brinulo upravo ovo kod slezine i jetre, jer su mi i ALT i AST uvecani u poslednje vreme. Jucerasnji test pokazuje 111 i ovo drugo oko 50 mislim da je bilo, dok je krvna slika u redu...Opet medjutim od nedelje su mi poceli problemi sa grlom koji su se danas stisali, primetio sam crvenilo krajnika i na krajniku sam video nesto belo. Sto se tice hematologa na moje veliko iznenadjenje, rekao mi je da dodjem za tri meseca na kontrolu i nista vise, kao, ovo su mozda neki ostaci od nekog virusu koji sam prelezao. doduse moguce je, jer vucem ovo od semptembra. Jedino sto sad osecam su bolovi u abdomenu i krajnici grebu. Mene najvise interesuje da li imam neku polnu bolest koja moze ovo da prouzrokuje. Citajuci tekstove, reklo bi se da nemam nista, bris negativan (iskljucujem gonoreju), nemam nikakve rane u ustim niti one kondilome (mozda gresim u nazivu), sifilis bi se manifestovao izraslinama u ustima, hiv bi vec otkrije jer mi je grlo crveno vec 5 meseci,,,,,,jedino mi ostaje Adeno virus?! Jos je gore to sto ne zivim sam, pa me svako kijanje, kasalj od strane ukucana navodi na pomislim da sam... Da li neko nesto predlaze da uradim od testova ili da iskularam da istrpim ove bolove u stomaku i grlu, pa mozda prodje....
Ako si sve to uradio, onda bi trebalo da si miran sto se tice polnih bolesti. Ako nisi do sada uradio, mada sumnajm, jer bio si kod hematologa, a on ti je sigurno to sve zavrsio, uradi kks i sve sto treba od analiza krvi SE, fibrinogen, bilirubine... jer su ti jetrine trans.uvecane, pa proveri sta se desava, mislim cudno da te neko vec nije na u.zvuk poslao. Opet ako ti zlezde oticu, stalno te boli grlo... da li je jetra otecena, da li je neko od lekara proveravao mononukleozu

Oprosti, nisam video da se vec napisao da si radio EB, tako da zaboravi. Moja brzopletost, da citam sve na brzinu :oops:
user36
Novi član
Novi član

Post od user36 »

SE, fibrinogen-ovo sta je nemam pojma, mada pretposlednju krvnu sliku sam uradio, jer sam bio upucen od strane doktorice tako da sam verovatno uradio i to. Bilirubin sam uradio pre dva dana sa ALT I AST i bio je u redu. Sto se tice ultrazvuka, nisam odmah napomenuo, uradio sam ga pocetkom januara, jedino sto tada mislim da nisam imao ove bolove u predelu jetre i slezine nego su bolovi bili uglavnom ``povrsinski`` kao stipkanje, oko pupka, pupak i u liniji visine pupka. Naravno sve sam to spomenuo doktoru juce. Grlo me ne boli stalno, cak mi je ceo januar bio izuzetno miran. Prosao je bez bolova u grlu, cak je bilo i blago crveno. Grlo mi se aktiviralo ove nedelje mada (da kucnem u drvo) smirilo mi se ovoga jutra....ostaje mi samo da se nadam da sam prelezao EB ili Adeno ne znajuci ni da ih imam, pa da su vo kao sto je rekao doktor: ``moguci ostaci virusa``. Ujedno sam procitao negde, gde je pominjano uvecanje alt-a i ast-a, ali takodje nije nadjen virus nikakav, pa se takodje pominje moguci ostatak nekog prelezanog virusa. Ostaje mi da se nadam da je to i da ce proci bar za mesec dana ako se cuvam odn cuvam grlo. Vazno da nije nista polno prenosivo. U svakom slucaju moracu da izbegavam devojke do leta :)...hvala Korto
Odgovori