alergija-da ili ne?
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jan 12, 2009 1:05 am
alergija-da ili ne?
majka sam decaka starog 8,5 meseci,koji se vec duze vreme bori sa infekcijama respiratornog sistema i vrlo cesto je na terapiji antibioticima.inace od takvih infekcija ga je jako tesko zastititi,pogotovo sto pored njega imam jos dvoje dece koja su skolarci,pa je sasvim razumljivo da pokupe po neki virus iz skole i,normalno,prenesu ga bebi,bez obzira koliko se trudili da su u sto manjem kontaktu sa njm.pre nekog odredjenog vremena,bebi su pocele da se pojavljuju bubuljicice po licu sa jarko crvenim pecatom oko njih i ubrzo bi se nakon toga javila temperatura,curenje nosica i kasalj.posto ne dojim bebu od njegovog treceg meseca,davali smo adaptiranu formulu do setog meseca,a kasnije presli na kravlje mleko.od namirnica jede sve sto treba da jede dete njegovog uzrasta i nikada nismo primetili da je dobio alergiju tipa koprivnjace ili slicno,niti da je bilo kako odreagovao drugacije na hranu bilo koje vrste.zanima me da li je moguce da je alergican na nesto,kada vec moram tako da se izrazim,iz vazduha,sto kasnije prelazi u infekcije grla,jer poslednj put kada je imao jako izrazeno crvenilo lica i rucica od laktova do sakica,zaradio je laringitis i toliko su mu glasne zice bile otecene da je bukvalno izgubio glas na period od deset dana.za neko alergolosko ispitivanje je jako mali,pa vas molim da mi odgovorite da li je sve to problem imunog sistema,pa reaguje tako,ili je u pitanju nesto drugo.hvala unapred.
Moguce da je alergija neka. Moja beba je alergicna na kr.mleko tako da sam citajuci o tome procitala svasta...tako da i ima i slicnih reakcija na neke alergene. Mislim da nije mali za alergoloska ispitivanja!!!! Svaki uzrast ima odredjenju metodu dijagnostike koja moze da se sprovede. Porazgovaraj sa svojim pedijatrom ili potrazi alergologa -najbolje je tako!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Moze se uraditi alergolosko ispitivanje,naravno samo na one namirnice koje dete uzima.Tacno je da rezultati nisu bas merodavni(kod tako male dece test moze pokazati da ne postoji osetljivost na neku supstancu,a da dete kasnije ipak bude alergicno na tu supstancu),ali mozete proveriti da li ce test pokazati osetljivost na neku supstancu.Jednostavno,neki lekari rade alergoloske testove u tom uzrastu,a neki ne.Mom sinu su radili test kada je imao 5 meseci.(uputio ga je veoma dobar i cenjeni lekar,deciji gastroenterolog).