čudesni plod "GOJI BERRY" ili WOLFBERRY.....najači

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
denidevito
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 15, 2009 4:52 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

čudesni plod "GOJI BERRY" ili WOLFBERRY.....najači

Post od denidevito »

Zanima me da li ovde je iko čuo za plod-bobicu koja se zove GOJI BERRY.a ako jeste ,volio bih da me o njoj informiše.....
zanimaju me lekovi i nutricionizam kao preventiva,čajevi....
Korisnikov avatar
jesy
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 6:10 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od jesy »

goji-berry

goji-bobica je komercijalni naziv za bobičasto voće Wolfberry (vukova bobica). Ova biljka potiče iz jugo-istočnih krajeva Evrope i jugo-zapadnih delova Azije. Sada se gaji svuda, ali se komercijalno najviše koristi u Kini. Od ovih bobica se pravi čaj koji se koristi za lečenje bolesti kože i kao antiupalno sredstvo. Koristi se i u ishrani, jer jača imuni sistem. Goji bobica se koristi i u parfemskoj industriji za dobijanje slatkastog mirisa.

Baobab je vrsta drveta (tačnije postoji 8 vrsta ovog drveta) koje rastu u različitim krajevima. Na slici možete videti Gaobab koji raste na ostrvu Madagaskar. Koriste se lišće i plodovi ovog drveta. Plod drveta Baobab sadrži više vitamina C od narandže. Od ovog voća se dobija beli prah koji se koristi kao jedan od sastojaka u kozmetičkim proizvodima. Koristi se u proizvodima za borbu protiv bora, u kremama za hidrataciju kože, a takođe se mogu naći i u proizvodima za piling kože.

Slikaa drvo izgleda ovakoSlika
nadam se da sam bila od pomoci
nije srecan onaj ko ima shta zheli,
nego onaj koji ne zheli ono shto nema
Odgovori