U ponedeljak sam nezgodno pao na poslu i povredio sam rame.Naime sapleo sam se i poleteo kao u filmu i onda refleksno sam ispruzio ruku da se zadrzim o zid i tu sam celu tezinu preneo na desno rame.Bol je bio veliki tako da sam se bukvalno drao kao konj.Otiso sam doktoru pregledao me okretao mi ruku tamo vamo preloma nemam i dao mi tablete protiv bolova.Sad je kao malo bolje ali i dalje osecam bol u jednoj tacki.
Mogu da sada podizem ruku tamo vamo je okrecem ali i dalje osecam pomalo bol.Pa me zanima da li je to samo misic malo napregnut ili nesto drugo.Bitno da preloma nemam i nije nista iscaseno.
Hvala na odgovoru..........
Povreda ramena
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Verovatno su u pitanju udruzene povrede ligamenata i mishicnih vlakana. Niste nam napisali dijagnozu koju je postavio lekar...
Mirovanje, hladne obloge ili masaza ledom i pre bih vas poslala na magnet i laser nego sto bih vam samo dala da pijete analgetike, mozda ne bi bilo loshe da se obratite fizijatru da vam se prepishe terapija fizikalnim agensima, da se ubrza proces zarastanja.
Izbegavajte pokrete naglov i preteranog istezanja ramenog zgloba, prvo oblachite tu ruku pa drugu pri oblachenju i bez teshkih tereta, vezbi, sklekova i slichno.
Mirovanje, hladne obloge ili masaza ledom i pre bih vas poslala na magnet i laser nego sto bih vam samo dala da pijete analgetike, mozda ne bi bilo loshe da se obratite fizijatru da vam se prepishe terapija fizikalnim agensima, da se ubrza proces zarastanja.
Izbegavajte pokrete naglov i preteranog istezanja ramenog zgloba, prvo oblachite tu ruku pa drugu pri oblachenju i bez teshkih tereta, vezbi, sklekova i slichno.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.