Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Da li bi neko mogao da napise nesto vise o glini i efektu na licu? Cula sam da je jako dobra.... S obzirom da imam problematicno,osetljivo lice,volela bih neki komentar,savet..
Beli kaolin ili glina ti je odlicna za problematicnu i aknoznu kozu, zato sto stimulise linfu i njeno brze zaceljivanje np posle ciscenja u salonu. Skoro svaka maska za aknoznu i problematicnu kozu sadrzi kaolin, ali isto tako oprez sa glinom netreba je koristiti svakodnevno nikako, nego kod problematicne koze moze 1 u 7-10 dana tako sto ces glinu iz kutije izvaditi plasticnom kasikom ili drvenom spatulom, nikako ne metalnom kasikom, pomesati sa destilovanom vodom u guscu masu i naneti na lice.Kada masku naneses lezi mirno, jer se maska brzo susi i operi je mlakom vodom bez trljanja i obavezno nanesi hidrantnu i hranljivu kremu.
Koristila sam zelenu glinu.Na mojoj kozi je delovala tako sto previse osusi kozu i onda me koza lica boli.Bilo je perutanja a sada mi je ostalo nesto sto lici na bore-pukotine.