Hrana nestle

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
gordana.dj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 11, 2009 12:18 am

Hrana nestle

Post od gordana.dj »

Pozdrav narode,
Roditelji smo preslatke dve devojčice starija ima 5 godina a mladja puna 4 meseca. Počeli smo da prihranjujemo bebicu i hranimo je Nestle Premium Gold veštačkim mlekom. Supruga me je poslala u dvanaest noću u radnju pa sam samo naleteo na to mleko u radnji, tako da smo nastavili sa tim mlekom. Ineteresuje nas koja je razlika između mleka Nestle Premium i Nestle Premium Gold. Premium Gold je obogaćeno Gvožđem a Premium Gold Probioticima i antialergijsko je. Dali ćemo kasnije imati problema sa alergijama? Kakva su vaša iskustva sa ovim mlekom? Dali je moguće da od tog mleka izađe ekcem po telu?

Unapred Zahvalni roditelji dve lepotice.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Konkretan Nestle proizvod koji ste naveli ne poznajem jer ga ovde na trzistu nema. Za moje dete koristim Nestle Beba mleko koje je jedno od najboljih na ovdasnjem trzistu. Do 10 meseci smo koristili HA(h.alergeno) varijantu. Lekari ovde preporucuju da se prva tri meseca koristi HA mleko kod svih beba a pogotovo ako je jedan od roditelja sklon alergijama. Naravno da li cete to i uraditi to je na vama. Mozda je vasa beba zdrava i nema predispozicije za alergije, a s ozbirom da ima vec 4 meseca mislim da ovo sto lekari preporucuju ne mora vise da se na nju odnosi.
vedo
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 2:52 pm

Post od vedo »

Nisam upoznata sa Nestle vrstama, ali sam vam naziv kaze, premium Gold znaci obogaceno gvozdjem, verovattno vise za decu koja su anemicna ili na donjoj granici, ne znam da li ste kontrolisali to kod vase bebe i kad se krv prvi put vadi kod vas, mada mislim da ne moze da skodi.
Drugo mleko je za bebe koje su sklone alergijama, ukoliko to vasa beba nije onda nema potrebe za tim mleko, takodje probiotici regulisu crevnu floru stomaka, jer vecina adaptiraih mleka zna da izazove zatvore kod beba, tako da sa tim 'pozitivnim' bakterijama regulisu crevnu floru, verovatno je lakse za varenje pa samim tim bolje za bebe koje imaju problema sa tm, a i sa grcevima.
Odgovori