Acne Nodosa et Pustulosa
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
Acne Nodosa et Pustulosa
Zdravo svima...
Zanima me strucno misljenje osoba na forumu o ovom tipu akni...
pre par dana sam bio kod Karadaglica i njegova diagnoza je bila Acne Nodosa et Pustulosa...
imam 16 god i da li je za moj uzrast normalna pojava ovakvih akni??
kakve su posledice nakon izlecenja??
Da li ostaju oziljci??
njegova terapija je bila Aknefug oxid wash na vlaznu kozu,2 kapi,2 min,2 puta na dan i Doksiciklin kapsule prvih 10 dana po 2,a do kontrole po 1...
ako vas ne mrzi napishite sve shto znate o ovoj vrsti akni,posto o njima nishta ne znam...
Unapred hvala..
Marko...
Zanima me strucno misljenje osoba na forumu o ovom tipu akni...
pre par dana sam bio kod Karadaglica i njegova diagnoza je bila Acne Nodosa et Pustulosa...
imam 16 god i da li je za moj uzrast normalna pojava ovakvih akni??
kakve su posledice nakon izlecenja??
Da li ostaju oziljci??
njegova terapija je bila Aknefug oxid wash na vlaznu kozu,2 kapi,2 min,2 puta na dan i Doksiciklin kapsule prvih 10 dana po 2,a do kontrole po 1...
ako vas ne mrzi napishite sve shto znate o ovoj vrsti akni,posto o njima nishta ne znam...
Unapred hvala..
Marko...
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
to znachi da imash akne vulgaris koje nisi lechio i doshao si do stabidjuma koji zahteva lechenje antibioticima.
na ovom linku imash sve o tome
http://www.wrongdiagnosis.com/medical/a ... tulosa.htm
na ovom linku imash sve o tome
http://www.wrongdiagnosis.com/medical/a ... tulosa.htm
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Za tip akni koji opisujes, najcesce se daje roaccutan. Zvuci mozda neozbiljno da dalje komentarisem, jer te nisam videla, ali ipak da pokusam.
Nije nista neobicno da se u tvom uzrastu pojavi takav tip akni.
Mozda bih ja dala benzoil-peroksid 1x dnevno, a uvece neki od lokalnih retinoida, ali sve je to stvar procene lekara. Mozda ti lice bude isuvise suvo na terapiju koju si dobio. Ne znam, mozda.
Sto se tice oziljaka, oni mogu da nastanu kada terapija nije adekvatna, kada se kasno pocne s terapijom, a retko cak i pod odgovarajucom terapijom
Nije nista neobicno da se u tvom uzrastu pojavi takav tip akni.
Mozda bih ja dala benzoil-peroksid 1x dnevno, a uvece neki od lokalnih retinoida, ali sve je to stvar procene lekara. Mozda ti lice bude isuvise suvo na terapiju koju si dobio. Ne znam, mozda.
Sto se tice oziljaka, oni mogu da nastanu kada terapija nije adekvatna, kada se kasno pocne s terapijom, a retko cak i pod odgovarajucom terapijom
Ja sam bio prije neku noc kod Dr. Karadaglica...i sve mi je isto rekao,kao i marku,bas sve.
Pa me interesuje kako djeluje ovaj aknefug,jer mi je rekoa da se od njega lice peruta i da mogu da koristim neku hidrantnu kremu.
Mada ja ne sumljam u strucnost dr. Karadaglica i da ce nam pomoc,samo je malo opasan covjek,cini mi se

Pa me interesuje kako djeluje ovaj aknefug,jer mi je rekoa da se od njega lice peruta i da mogu da koristim neku hidrantnu kremu.
Mada ja ne sumljam u strucnost dr. Karadaglica i da ce nam pomoc,samo je malo opasan covjek,cini mi se