Nalaz krvi kod deteta

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
jelenadj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 20, 2008 12:03 am

Nalaz krvi kod deteta

Post od jelenadj »

Molim za pomoć!Sinu koji ima 7 godina radili smo krvnu sliku jer je pre nekoliko dana imao napade kašlja koji su pretili da prerastu u bronhitis, inhalirali smo ga po preporuci doktorke spalmotilom ali mu temp.nije prestala u potpunosti već varira od 38.5 pa do normalne.
RBC 4.52 WBC12.1 HGB121 HCT 0.35 PLT 448 MCV 78.4 MCH26.7 MCHC340
SEGMEN(GRA)0.70 LIMFOCITI0.17 MONOCITI0.08 EOZINOFILI0.02 BAZOFILI0.01
Hvala još jednom
Zabrinuta majka
Nikola M.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 7:18 pm

Post od Nikola M. »

Zainteresovan sam da Vam pomognem, ali jednostavo ne mogu ukoliko ne znam kome je potrebna moja pomoc.... Kao autor teme Biohemijske i hematoloske analize, diskutujemo o problemima koji imaju ostali,a vezani su za ovu vrstu laboratorijsku dijagnostiku.Tako da ukoliko budete zeleli da samnom i drugima podelite Vas problem, tu sam...
Sto se tica Vaseg sina... Da li je sada dobro - da li je ozdravio? Posto stvarno nije u redu sto Vam nisu toliko dugo odgovoriuli....
Mr ph Nikola M.
spec. med.biohemije
ANICINA MAMA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 10, 2009 8:37 pm

Post od ANICINA MAMA »

Mojoj cerci su anilozom krvi pronasli CPK enzim koji je uvecan i krece se od 6000 do 10000.Do seste god je bila potpuno zdrava,sad ne zna apsolutno nista a napunila je 9 god.Jos je na ispitivanjima i sumnjaju na mitohondrijalnu bolest.Sta da uradim,kako da joj pomognem,stavljam joj pampers,u usta joj stavljam da bi jela.Sta ce biti sa njom kako godine prolaze?
Nikola M.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 7:18 pm

Post od Nikola M. »

Veoma mi je zao, ali ja za sada ne mogu da Vam daje bilo kakve informacije o daljem toku jer ni lekari nisu 100% sigurni o kom oboljenju se radi. Nadajmo se da ce sve ispasti kako treba.
Mr ph Nikola M.
spec. med.biohemije
Odgovori