Bol u predelu levog kuka i kicme u tom delu.

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 20, 2006 2:53 am

Bol u predelu levog kuka i kicme u tom delu.

Post od kirovljeva »

Imam 17 godina, treniram profesionalno Taekwondo, dobro sam razgiban ali imam skoliozu vec dugo godina sto mi ne smeta tokom fizickih naprezanja. Ali Letos vec pokusao sam da izvedem nemoguc potez, nakon cega sam u trenutku dobio bol u predelu kuka i kicme, na donjem delu kicme (rep) postoji jedna tacka koju kad pritisnem bude mi lakse. Bio sam kod fizio terapeuta i on mi je prepisao terapije, nisam tenirao 2.5 meseca, ali kad sam se vratio sada na treninge nemam vise toliki bol, vec veoma blazi i mogu da izvodim tehniku (udarce), kad sam doso kuci pocelo je da se hladi i dobio sam neki bol. Sta je tu cudno, u tom delu zadnja loza kost kad mi pukne meni bude lakse, sto sam ispricao i treneru, on mi je reko da je moguce da sam se ja usinuo i da mi legar nije dao dobru dijagnozu. Lekar je reko da je to povreda mekog tkiva i da je pitanje sta je to. Dali je moguce da sam se usinuo, svi mi govore tako, da je nesto ozbiljno ne bi mogo sigurno da se krecem? Sutra dan posle treninga bol se izgubio, ali i dalje mi krcka u tom delu. PA postavljam pitanje dali neko zna sta moze da bude u ovakvom slucaju? Bol se siri samo sa leve strane kuka, a krece se od jedne tacke kicme. Nisu me slali na rengen, ali ovog puta cu traziti kako bi bili sugrni ste tu dogadja. Kad se odmaram to prodje ali kad izvedem nesto kao da mi se grci taj deo. Hvala na pomoci
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 20, 2006 2:53 am

Misljenje doktora

Post od kirovljeva »

Bio sam danas kod doktora "FIZIO TERAPEUTA", njegovo misljenje je da sam istego liganent koji se nalazi izmedju prsljenova i da tome nema leka, ali ce prestati da me boli samo od sebe jer taj ligament nema bas nikavu ilogu nego eto tako mene boli jer jos se razvijam i rastem pa ti ligamenti ne mogu da uhvate ritam razvijanja. Cudno ali ok na neku stranu logicno da je ligament jer kad izvodim tehniku i ako mi telo bude ravno u pravcu udarca onda ne boli ali kad pravim mali nagib boli. Ici cu za svaki slucaj na Banjicu. pozdrav
Odgovori