VODA?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
BanjaLuka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 03, 2009 2:38 pm

VODA?

Post od BanjaLuka »

Pre par dana sam pocela piti oko 2i po litre vode dnevno, cula sam da je dobro za kozu protiv celulita, bibuljica i sl. Koliko vode dnevno pijete? Da li je zdravo iz cesme piti toliko vode dnevno i da li je neko probao tako da se rijesi bubuljica.

POZZ
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Tesko da ces se samo vodom resiti bubuljica ali ce ti bubrezi biti neizmerno zahvalni.
BanjaLuka
Novi član
Novi član

Post od BanjaLuka »

Znam i ja da bubuljice nece odjednom SVE nestati ali bar neko poboljsanje..

Evo nesto iz novina:
Voda je dio naše svakodnevice, a sačinjava i čak 70 posto organizma. Bez nje organizam ne može funkcionirati jer ona sudjeluje u gotovo svim metaboličkim procesima. Prenosi hranjive supstance, pročišćava (pomaže u ukljanjanju toksina), razgrađuje, zasićuje i smanjuje osjećaj gladi. Posebno blagotvoran učinak ima na kožu: čisti je, masira, učvršćuje i tonificira, opušta te pospješuje dinamiku obnove stanica. Voda je pokazala brojne pozitivne učinke u liječenju različitih kožnih oboljenja, osobito kod težih kroničnih bolesti, gdje su zabilježeni čudesni rezultati.
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Raznih natpisa ima u novina,pitanje je samo koliko su oni tacni.
Svima je poznata uloga vode,pa to smo ucili jos i u vrticu.Ali reci da se pijenjem 2 l vode dnevno mozete resiti bubuljica i nije bas tacno.Zato sam vam tako odgovorila.
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 7:11 pm

Post od anyushkam »

ja godinama pijem 3-3.5 l vode dnevno, a akne reaguju samo i iskljucivo na diane35. a bubrezi mislim da su srecni. :wink:
jesh
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 29, 2009 8:28 pm

Post od jesh »

Tacno, samo je malko nezgodno ako se nadjes u prevozu ili bez toaleta... :lol:
BanjaLuka
Novi član
Novi član

Post od BanjaLuka »

A sta mislite za negativne strane npr. kamenac u vodi i price da bi se voda prije pica uvijek trebala prokuvati, sto bi bilo malo zamorno svaki put raditi :)?
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 7:11 pm

Post od anyushkam »

paaaa ja stalno pijem drugu vodu: malo sa chesme, malo iz flashe i tu iz flashe kupujem rosu i prolom. eventualno dodam jos neku povremeno.
ja inace imam potrebu da pijem tecnost jako cesto i tako je bilo od kako se secam. nikad nisam imala probleme sa kamencem pupupu.
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

A sta mislite za negativne strane npr. kamenac u vodi i price da bi se voda prije pica uvijek trebala prokuvati, sto bi bilo malo zamorno svaki put raditi ?

Postoje mehanizmi u nasem organizmu koji to sprecavaju..
Odgovori