Posto planiram put u tropske predele za koje WHO pored obaveznih vakcina protiv zute groznice, hepatitisa B i meningitisa predlaze i HEP.A, Tifus, Koleru, molio bih vas za objasnjenje.
Pitanje je vezano za amebe. Guglao sam i guglao, svuda pise da pre upotrebe, voce i povrce treba da se drzi potopljeno u rastvoru hipermangana oko pola sata, ali bas nigde ne pise koji je to rastvor. Navodno stavi se onako od oka dok ne dobije crvenkastu boju. To mi malo deluje neozbiljno. Kupio sam hipermangan u pakovanjima od 5g, pa me interesuje u koliko vode bih tih 5g trebalo da rastvorim kako bih dezinfikovao to voce i povrce pre upotrebe.
Da li taj rastvor mogu da koristim i za dezinfekciju escajga, casa, tanjira...
Koji rastvor hipermangana?
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Hipermangan i ostalo
Iz licnog iskustva:
ja sam odokativno po boji odredjivala koliko hipermangana...na za dva prsta vode iznad onog sto stavljam u hipermangan...Stoji pola h. >dobro isperem i hasam ...
i drugih postupaka i velike paznje o svemu sto dodirnem pocev od pozdrava pa nadalje ( nista ne jedem i ne pijem dok ruke dobro ne izribam i alkoholom dizinfikujem)...U hotele nisam odlazila( sebi sam kuvala sama -termicka obrada !) ...kafu u bolnici nisam pila ( al nisam ni odbijala vec zahvalno uzimala al kad vidim ledja osobi koja mi je ponudila, skuvala... - prosipala u lavabo pod vidom da perem soljicu... Pored Ameba ima i drugih parazitoza i drugih malih ajvancica (ako ides u Egipat - u NIl se ne kupaj , ne ulazi u vodu- zbog ankilostome duodenala koji izaziva teske anemije , bas teske ...
Uzmi neku knjigu o bolestima na tom podrucju pa se orjentisi ...siroka lepeza al ako se cuvas ( nema tu nikakve fobije nego je u pitanju opreznost ) ostaces zdrav/a...Moze se - uvijes svoju opreznost da se u kontaktima ne primecuje ...Ja sam se vratila zdrava ...
Pozdrav i Zdravo se vratio/la R.
ja sam odokativno po boji odredjivala koliko hipermangana...na za dva prsta vode iznad onog sto stavljam u hipermangan...Stoji pola h. >dobro isperem i hasam ...
i drugih postupaka i velike paznje o svemu sto dodirnem pocev od pozdrava pa nadalje ( nista ne jedem i ne pijem dok ruke dobro ne izribam i alkoholom dizinfikujem)...U hotele nisam odlazila( sebi sam kuvala sama -termicka obrada !) ...kafu u bolnici nisam pila ( al nisam ni odbijala vec zahvalno uzimala al kad vidim ledja osobi koja mi je ponudila, skuvala... - prosipala u lavabo pod vidom da perem soljicu... Pored Ameba ima i drugih parazitoza i drugih malih ajvancica (ako ides u Egipat - u NIl se ne kupaj , ne ulazi u vodu- zbog ankilostome duodenala koji izaziva teske anemije , bas teske ...
Uzmi neku knjigu o bolestima na tom podrucju pa se orjentisi ...siroka lepeza al ako se cuvas ( nema tu nikakve fobije nego je u pitanju opreznost ) ostaces zdrav/a...Moze se - uvijes svoju opreznost da se u kontaktima ne primecuje ...Ja sam se vratila zdrava ...
Pozdrav i Zdravo se vratio/la R.
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.
))