vur

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Staša
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 24, 2008 6:23 pm

vur

Post od Staša »

dA LI IMA NEKO ISKUSTVA SA vur-OM KOD BEBA , RADO BI SE KONSULTOVALA. nEPRESTANO PIŠEM A NIKO DA MI ODGOVORI, IMAM BEBU OD 3.5 MJ I USTANOVLJENA JOJ JE OBOSTRANA HIDRONEFROZA SA VUR-om V Ddesno i lijevo I pasivno, II/III kod plača. Imam osjećaj da je dg. promašena, gdje da se javim, beba mi dobija oko 1 kg mjesečno hvala Bogu, a čitala sam da takve bebe slabije napreduju. Ima li iko predlog gdje da se javim???????!!!!!!!! Ili kakav savjet?????? Bilo šta da me smiri. I Šta znači KOD PLAČA ????
sofia
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 07, 2005 2:29 am

Post od sofia »

Moja beba ima hidronefrozu desnog bubrega. Bili smo na uz kod dr Smoljanica i on nam je objasnio da je to prosirenje bubreznog kanalica, koje nije veliko (nase je 8 mm) i da se to rastom deteta sanira. Mi smo isli i na mikciju, tj. ispitivanje da li postoji i VUR, tj. refluks jer najcesce upravo on izaziva spomenuto prosirenje, ali mi nismo imali refluks. Citala sam da ni taj r. nije mnogo strasan, ali se mora shvatiti ozbiljno jer se mokraca zadrzava i cesto dolazi do bakterijskih infekcija koje mogu da ostete bubrege. Zato se obavezno stanje prati kod decjeg nefrologa (mi idemno u Tirsovu kod dr Milosevske).

Zelim vam sve najbolje!

Na ovom linku imas dosta korisnih informacija:
http://74.125.77.132/search?q=cache:WtO ... =clnk&cd=2

Pretpostavljam da pasivno znaci kad je beba mirna mokraca se vraca u manjoj kolicini, a da, kad place i napreze misice, mokraca se vraca dalje ka bubregu.
Staša
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 24, 2008 6:23 pm

Ćao

Post od Staša »

I ja sam stupila u kontakt sa nekim doktorima sa Instituta za majku i deta, mnogo su ljubazni jedino mi je problem bio jer sam iz Banjaluke a ovdje slabo doktori imaju vremena da objašnjavaju šta je to ili da bar preporuče drugo mišljenje ili nekakav drugi pristup osim OPERACIJE, sreća na internetu pa sam čula za Defluks pastu koja je efektivna kao operacija a i bezbolna je.
Odgovori