pouzdanost pedijatara

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Annnnna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 28, 2009 7:58 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

pouzdanost pedijatara

Post od Annnnna »

Koliko slusate savete pedijatara u domovima zdravlja i koliko ste zadovoljni istim ?
wiseslawa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 6:34 pm

Post od wiseslawa »

Kad mi je dete bolesno i kad treba lečenje slušam pedijatra i verujem pedijatru za kojeg smo se opredelili u našem domu zdravlja.
A što se tiče nege beba, te saveta o ishrani i dojenju, nemam puno poverenja jer su saveti različiti, šaroliki, često ne u skladu sa preporukama Svetske Zdravstvene Organizacije. Tu proučavam raznu literaturu, slušam savete jednog nutricioniste kome verujem, uzdam se u zdrav razum i majčinski instinkt.
O dojenju znam, na žalost, više od naše doktorke jer sam savetnica za dojenje.
Annnnna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 28, 2009 7:58 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Annnnna »

Moja bebica ima 6 meseci i sve vreme slusam nekoliko razlicitih prica, vezano za njenu ishranu, stolicu, nosenju sirokog poveza i slicno. Konsultovala sam se sa mnogim drugaricama koje imaju bebe slicnog uzrasta i vidim da svaka vodi neku svoju politiku i da su misljenja svih nasih pedijatara potpuno razlicita. To me pomalo iritira posto za nas koji nemamo iskustva sa decom jako znaci kad ti strucno lice nesto objasni ili savetuje..ali kad pocnu da se sukobljavaju njihova misljenja onda nastaje problem sta u stvari uraditi....iako sam sama izabrala lekara u dz opet nisam sigurna da li sam napravila pravi izbor..cinilo mi se da je okej do momenta dok mi se beba nije prehladila za novu godinu kad nam je lepo objasnila da mora da zuri vec ko zna gde.....a da je sa bebom sve u redu ni ne pogledavsi je...ipak, to mi nije u redu....sa druge strane tu istu doktorku mnogi hvale ..i tako sve u krug..
wiseslawa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 6:34 pm

Post od wiseslawa »

A vidi ja razmišljam ovako: pedijatar pre svega leči moju decu i na osnovu toga biram dobrog dijagnostičara, i doktora koji ne prepisuje olako lekove. To mi je bitno. I našla sam takvu dr.

A što se tiče nege deteta, tu ionako ne postoji samo jedno ispravno mišljenje. Odgovornost je na tebi kao roditelju da nađeš informacije i odlučiš šta je za tvoje dete najbolje. Npr ja nisam uopšte široko povijala. A moja pirjateljica jeste jer je ona tako odlučila na osnovu informacija od pedijatra i iz nekih drugih izvora.
Isto je i u vezi dojenja, dohrane. Moja dr se čak meša i u stvari koje nikako nisu njen domen, npr. to što mlađa ćerka spava sa nama u krevetu ona smatra neprihvatljivim. Ali ja to prihvatam od nje samo kao savet majke majci, nikako kao mišljenje stručnjaka jer ona nije stručnjak za vaspitanje dece.
Ali da odbije ili smandrlja pregled bolesnog/prehlađenog deteta, bebe, to bih joj itekako zamerila.
Odgovori