LDH I ALT

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
armina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 11, 2008 10:37 pm

LDH I ALT

Post od armina »

Molim da mi neko objasni sta je LDH.Uvijek mi je povecan, kad dodem doktoru zbog problema sa anginom pektoris, bude mi LDH 600, ALT 50,AST 30, Holesterol 5.34, Trigliceridi 1.50, CK 145 ,Urea 9.00.Ostave me na promatranju. Poslije 2 sata vadim ponovo krv LDH 563 alt 41, AST 21. I treci nalazi LDH 447, ALT 42, AST 21, CK 133.Uglavnom mi je uvijek LDH i ALT poviseno ali niko mi nista ne kaze.Pa ne znam da li je to uredu.
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

Niste napisali ref. vrednosti laboratorije gde ste radili. LDH je masnoca a ALT i AST su ti enzimi transaminaze i vezani su za jetru!
armina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 11, 2008 10:37 pm

Post od armina »

Izvinjavam se nisam bila procitala od Tamaraft temu laboratorijske analize krvi korisni podaci.Tu je stvarno sve objasnjeno, cak je i meni laiku sve jasno. :D
cuculence
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 11:43 pm

Post od cuculence »

LDH je enzim laktat-dehidrogenaza a HDL je dobar holesterol predpostavljam da je gala06 na to mislila
ivalex
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 14, 2009 4:26 pm

Post od ivalex »

molila bih da mi neko ko zna tacno protumaci rezultat ALT ima vrednost 47U/L;lipidi 9,9 g/l;holesterol 7,1.,sve ostale vrednost su u redu. Da li je potrebno uraditi jos neke dodatne analize i koje vezano za ALT? HVALA
Nikola M.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 7:18 pm

Post od Nikola M. »

ALT, AST i GGT su enzimi jetre, a hole. i lipiti se razgradjuju u jetri. pa ne bi bilo lose da imate rezultate enzima jetre - ALT,AST i GGT, kao i hole.uk., tigliceride i ukupne proteine...
Mr ph Nikola M.
spec. med.biohemije
Nikola M.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 7:18 pm

Post od Nikola M. »

ALT, AST i GGT su enzimi jetre, a hole. i lipidi se razgradjuju u jetri. PA ne bi bilo lose da imate rezultate enzima jetre - ALT,AST i GGT, kao i hole.uk., tigliceride i ukupne proteine...
Mr ph Nikola M.
spec. med.biohemije
Odgovori