Jetra,ž.putevi,ž.kesa,pancreas,desni bubreg i slezina BO
(Mada je usmeno rekao kao da je zucna kesa kao nešto presavijena).
Levi bubreg multicističan sa više formiranih kalkulusa i blagom dilatacijom PK sistema.(Sta je PK sistem?).Nema ascita u MR.(a ovo mr?)
Hvala na odgovoru.
Tegobe :bol u abdomenu iznad pupka, nekad vuče pozadi prema bubrezima a nekad prelazi na prepone.Bol nije oštar ,već tup.
Laboratorija:se.ksl.Š,H,Tri,ure(ona je 3.4),trans.amy,alp,fe,Buk,Bdir,Na,K, sve ostalo -normalno.Okultno krvarenje=negativno i nisu nađeni jaja i ciste crevnih parazita.
Molim za tumačenje nalaza.
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
PK je pijelokaliksni sistem,delovi bubrega koji sabiraju mokracu,salju je dalje u mokracovode pa u mokracnu besiku pa napolje.
Vas nalaz govori u prilog stvaranja kamenaca u tim supljinama...pa bas da su ciste u kojima se stvorio kamen ne verujem ali da su casice prosirene to svakako da moze.nebitno....znaci imate kamencice u bubregu koji onemogucavaju oticanje mokrace.
O ovom problemu na ovom forumu postoji nekoliko tema pa mozete da pronadjete i da procitate sve to sabrano na jednom mestu.
MR u ovom kontekstu(EHO slika) ne znam sta je.Ali bitnoje da nema ascitesa.
Vas nalaz govori u prilog stvaranja kamenaca u tim supljinama...pa bas da su ciste u kojima se stvorio kamen ne verujem ali da su casice prosirene to svakako da moze.nebitno....znaci imate kamencice u bubregu koji onemogucavaju oticanje mokrace.
O ovom problemu na ovom forumu postoji nekoliko tema pa mozete da pronadjete i da procitate sve to sabrano na jednom mestu.
MR u ovom kontekstu(EHO slika) ne znam sta je.Ali bitnoje da nema ascitesa.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.