oziljak na podlaktici

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
djolepiv
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 31, 2005 3:32 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

oziljak na podlaktici

Post od djolepiv »

Imao sam mladež koji je bio ravan sa kožom, prečnika oko 2mm, obične braon boje, znači onaj na koji ni ne obraćamo pažnju...
U vojsci sam imao fizičku obuku po najvećoj vrućini i najverovatnije je to bio razlog sto je mladež potamneo i povećao se na 4,5 cm i pojavilo se crvenilo oko njega. A mladež je bio i dalje ravan sa kožom - ne ispupčen
stigao sam do VMA, dijagnoza je bila "naevus pigm. antebrachii dex. susp."
Nakon hirurške intervencije (septembar 2003.) i imao sam ožiljak 5-6cm. Vremenom se sužavao i sada je 3,5 cm i dobio je nepravilan oblik.
Zanima me samo da li ima razloga za brigu, jer nije klasičan ožiljak?

ovako izgleda:
Slika
I jos nesto: anestezija od operacije me je potpuno prošla tek za nekoliko meseci (!?)
Mr.X
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Apr 22, 2005 10:40 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Mr.X »

Znas sta,ja se s tim ne bih zezao,sto je sigurno sigurno,idi kod lekara
*
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

Ožiljci se normalno smanjuju - to se zove kontrakcija ožiljka.Ali ožiljci ne nestaju da slučajno to ne pomisliš, već se samo malo smanje. Pogotovo je izražena na mestima gde je koža rastegljiva, a kod obimnih opekotina zna da pravi i problem ako zahvati kožu preko zgloba - oziljne kontrakture.
Anesteziju si imao tako dugo jer su ti verovatno recnuli neki živac koji je tuda prolazio. Možda spoljni kožni živac podlakta (nervus cutaneus antebrachii lateralis) ili neku njegovu granu (ako sam dobro odredio poziciju ožiljka po slici).
Nadam se da si poslušao Mr.X-a.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
Odgovori