Setalica
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Cerkica moja drugarice je imala dosta problema kad je bila manja i ona je dosta cesto boravila kod ortopeda koji joj je rekao da ne koristi setalicu jer dete samo nabija kicmu u njoj. E sad ja je ne koristima moj sincic je vec na nogama doista nehoda ali se dize i stoji na nogicama njegova baba je htela da mu kupi hodalicu ali sam ja odbila jer imedjuostalog druga prijateljica kaze dva ili tri puta joj je sin ispao iz hodalice i izudarao se posteno.
Kad pogledas malo bolje oni stvarno sede u toj hodalici i posto su jos klamavi nesede ni pravilno i mislim da stvarno nabijaju kicmu kako skacu. Neznam ja sm odlucila da je nekoristim pa i ja sam prohodala bez nje sasvim pravilo i na vreme.
Kad pogledas malo bolje oni stvarno sede u toj hodalici i posto su jos klamavi nesede ni pravilno i mislim da stvarno nabijaju kicmu kako skacu. Neznam ja sm odlucila da je nekoristim pa i ja sam prohodala bez nje sasvim pravilo i na vreme.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=5766
na ovoj temi je bilo dosta reci o setalicama i tome koliko su nepotrebne ali i stetne!
na ovoj temi je bilo dosta reci o setalicama i tome koliko su nepotrebne ali i stetne!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
MOJE ISKUSTVO
Ultrazvuk i pregled (klinicki ) za kukove -uredan, poceo da sedi , onda spontano i da iz sedeceg (npr uz namestaj ,) ustajao nije mi trebala setalice niti bilo sta drugo.
Nekako sam zakljucila da ce biti najuspesnije da ja izigravam setalicu .
Evo sta smo radili:
Stavljala sam njegova stopala na dorzalni deo (gornji deo ) mojja oba stopala , njega pridrzavala- drzala uz moje telo ...i pocela sam sa njim tako namestenim da pravim "korake " otprilike, velicine kao da on sam hoda...Tako jedno 10-15 dana ...(ne secam se precizno- bilo pre 22 godine:)))
Prohodao je da sam se iznenadila kada je jednog dana sa flasicom u ustima , napravio prvih dva tri koraka...
Eto, to je moje iskustvo...ali mi ni danas nije jasno da mu je tih prvih dana hoda uvek trebala flasica sa cuclom podrazumeva se, u ustina.Nije vuka iz flasice nista , ceto bi bila i prazna - al je bila u ustima?.Izgleda da mu je drzala nekakvu ravnotezu ...
))
Pozdrav R.
Nekako sam zakljucila da ce biti najuspesnije da ja izigravam setalicu .
Evo sta smo radili:
Stavljala sam njegova stopala na dorzalni deo (gornji deo ) mojja oba stopala , njega pridrzavala- drzala uz moje telo ...i pocela sam sa njim tako namestenim da pravim "korake " otprilike, velicine kao da on sam hoda...Tako jedno 10-15 dana ...(ne secam se precizno- bilo pre 22 godine:)))
Prohodao je da sam se iznenadila kada je jednog dana sa flasicom u ustima , napravio prvih dva tri koraka...
Eto, to je moje iskustvo...ali mi ni danas nije jasno da mu je tih prvih dana hoda uvek trebala flasica sa cuclom podrazumeva se, u ustina.Nije vuka iz flasice nista , ceto bi bila i prazna - al je bila u ustima?.Izgleda da mu je drzala nekakvu ravnotezu ...

Pozdrav R.
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.
))