Necistom kozom lica, ramena u smislu sitnih "cisti" pod kozom koje (kada iscackam, sto je jako cesto) imaju sadrzaj nalik mitiseru. Naime, nemam prave bubuljice ali ova me pojava izludjuje jer ne mogu da istrpim vec ih pokusam ocistiti u kucnoj radinosti, upale se i napravim gore. Koza mi je inace ne preterano masna ali trenutno preterano dehidrirane.
Mozete li mi preporuciti sredstvo za ciscenje, piling i tonik?!
Miteseri
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Saradnik
- Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ok, ciscenje mi je obavezno na 2 meseca ali moj dermatolog (koji vidim i nije dobar koliko sam mislila) nikada ne cisti temeljno oblast na prelazu ispod uha na prelazu lica i vrata, koji je i najkriticniji. Zapravo, na povrsini koze nema nekih promena jer je taj sadrzaj cini mi se dublje u kozi i on je nikada ne uspe ocistiti. Pitam Vas za savet u vezi preparata jer su se njegovi do sada ispostavili kao pogresni, tipa Vichy normaderm koja jke mozda ok krema ali meni nikako ne odgovara. Dakle, rec je skupim preparatima za koje, da mi pomazu, ne bi mi bilo da dam novac, ali ovako...
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 28, 2008 5:49 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Švrljajući po Netu i tražeći neke druge odgovore naletela sam na jedan stručni rad u kome se govori o miteserima. Tamo sam pročitala da su miteseri u stvari bezopasni mikroskopski paraziti koji žive u porama i tu se i razmnožavaju. Bila je i slika. Dakle radi se i potpuno bezopasnim životinjicama koji se tu nasele...razmnožavaju se i šire na druge pore. U tom radu se tvrdi da nikakav poseban tretman nije potreban jer ih ubijaju običan sapun i voda. Dakle jednostavno održavanje higijene.
Iz iskustva znam da se bez obzira na redovno umivanje (doduše ne umivam se svaki dan sapunom ali...)ipak povremeno pojave. Ja imam jedan veliki i dubok(kako mi se čini) na slepoočnici baš gde počinje kosa. Imam ga već duže vreme i ne uspevam da ga očistim. Uspela sam samo da raskopam lice na tom mestu pokušavajući da ga istisnem. Pretpostavljam da se pojavilo na tom mestu jer ga pri čišćenju lica mlekom za čišćenje ne tretiram (tu već počinje kosa) a i kada se umivam-umivam se do kose
Kod kozmetičara ne idem jer nemam inače baš kikavih problema sa kožom. Zagovornik sam teorije da što više hemije- to gore. Imam očivanu prirodnu ravnotežu i ne bih volela da ga poremetim raznim hemikalijama koji se koriste u kozmetici. Čak i kada mi je uspelo da istisnem tu crnu tačkicu izgleda da je u dubini ostajala neka koja bi se ponovo razmnožila. Pitam se može li možda da se uništi koren te rupice laserom....obzirom da imam jedan jedini-koji mi zadaje problema. Pokrijem to mesto šiškama...ali samo saznanje da je tu mi smeta.
Glupo mi je da idem kod dermatologa zbog JEDNOG mitesera.....
Iz iskustva znam da se bez obzira na redovno umivanje (doduše ne umivam se svaki dan sapunom ali...)ipak povremeno pojave. Ja imam jedan veliki i dubok(kako mi se čini) na slepoočnici baš gde počinje kosa. Imam ga već duže vreme i ne uspevam da ga očistim. Uspela sam samo da raskopam lice na tom mestu pokušavajući da ga istisnem. Pretpostavljam da se pojavilo na tom mestu jer ga pri čišćenju lica mlekom za čišćenje ne tretiram (tu već počinje kosa) a i kada se umivam-umivam se do kose

Kod kozmetičara ne idem jer nemam inače baš kikavih problema sa kožom. Zagovornik sam teorije da što više hemije- to gore. Imam očivanu prirodnu ravnotežu i ne bih volela da ga poremetim raznim hemikalijama koji se koriste u kozmetici. Čak i kada mi je uspelo da istisnem tu crnu tačkicu izgleda da je u dubini ostajala neka koja bi se ponovo razmnožila. Pitam se može li možda da se uništi koren te rupice laserom....obzirom da imam jedan jedini-koji mi zadaje problema. Pokrijem to mesto šiškama...ali samo saznanje da je tu mi smeta.
Glupo mi je da idem kod dermatologa zbog JEDNOG mitesera.....