pijemo sve manje mleka!uzbuna??

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
marija r
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Okt 09, 2005 5:49 pm

pijemo sve manje mleka!uzbuna??

Post od marija r »

Imam sina od 7 meseci.Vec duze vreme pije Humanu 2,i nisam imala nikakvih problema.Kasice smo uveli u petom mesecu.Takodje nije bilo vecih problema.Sada mu je jelovnik prilicno raznovrstan,koliko to njegov uzrast dozvoljava,i zadovoljna sam kako jede kasice(raznovrsne,voce,povrce,meso,zitarice..),tri puta dnevno.Broj mlecnih obroka mu je takodje tri.Medjutim kolicina popijenog mleka se smanjuje...Donedavno je pio u proseku 180 grama po obroku,ali sad ta kolicina iznosi 120-140 gr!Jednostavno nece vise,gura flasicu od sebe,negoduje...Sve ostalo je apsolutno u redu!Malo me brine to sto pije manje mleka.Da li je moj strah opravdan?Sta bi to moglo da bude?Hvala unapred!Pozdrav!
k.vladan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 22, 2005 5:43 pm

Post od k.vladan »

to je sve normalno,kada se bebama ukljuci hrana u ishranu,ona uglavnom zadovoli sve njihove potrebe,mleko pocinje da se pije zbog zadovoljstva.Nemas nikakve potrebe za brigom.Licno moje misljenje da bi mogla da predjes na obicno mleko ukoliko mu se svidi.Rastite!!!
Mamita
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 12, 2006 12:36 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Mamita »

To je isto kao sa mojim sinom. Mada kod njega varira kolicina mleka preko dana je to oko 140 a uvece ide do 210. Sve zavisi. MIslim da bi trebalo nastaviti sa adaptiranim mlekom do godine dana zbog gvozdja. Kravlje tek toliko da se navikne.
Vulence mamino pilence i sreca 25.05.05
marija r
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Okt 09, 2005 5:49 pm

Post od marija r »

Mamita,potpuno si u pravu.Evo sada je na nekoj kolicini od 200 gr ujutru i uvece,a preko dana nesto manje,negde oko 170...Znaci,varira...Ma dobro,ne cimam se previse oko toga.jede valjda koliko mu treba.Da,i ja sam za adaptirano mleko do godinu dana.Nego,reci mi gde si se porodila???
Odgovori