raspored obroka
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
raspored obroka
Molim vas recite mi kakav je vas raspored oboka za bebe od 6, 7 i 8 meseci. Hvala
E pa ovako...Odmah da ti kazem da ja mog sina hranim na dva ili dva i po sata,i to otprilike ovim redom.Prvi obrok obavezno mleko,potom za dorucak kasa od zitarica ili plazma,potom opet mleko,pa za rucak povrce sa mesom.Kasno popodne vocna kasa i sokic {sokic dajes preko dana i izmedju obroka} i pred spavanje opet mleko.Napominjem da moj sin im sedam meseci i da zaspi uvece oko osam a budi se ujutru nikad pre osam tako da je silom prilika ovaj raspored malo "zgusnut".Nije moglo drugacije...Napominjem ti da svaka beba ima neki svoj ritam i dok ga ne otkrijes naoruzaj se strpljenjem!Nadam se da sam ti bar malo pomogla.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Dec 13, 2005 1:26 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Evo ovako: Moja Tara ima skoro devet meseci i jedva je pocela da jede i prihvata hranu sa 5,5 meseci. Tada j e imala 4 obroka a sada vec 5. Cim se probudi dobije mleko, pa kroz, recimo, 3-4 sata voce, opet kroz isto vreme slani obrok, kasno popodne zitarice ili zitne kasice i pred spavanje, tj, posle kupanja, mleko. Mi smo i dalje na adaptiranom mleku Aptamilu 3. Tako izgleda nasa klopa za dan!
Mama
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jan 12, 2006 12:36 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Sto se tice rasporeda manje vise izgleda ovako (Vule ima 7 meseci i 9,2kg). Ujutro obavezno mleko a zatim na svaka 3 sata - prvo mlecna kasica sa Milupinim pahuljicama, rucak meso i povrce, zatim voce kuhano ili peceno, zatim opet mlecna kasica sa Keksolinom i uvece mleko.
Mi izbegavamo sokice jer imamo vec dva zuba. Bitan je unos tecnosti sto je u pocetku bio problem. Pogotovo sa vodom ali treba je davati u toku obroka sto mu se svidelo.
Slazem se da je svaka beba svet za sebe i sama odredjuje pravila. Tako da ovo je samo nekakav okvir.
Pozdrav!

Mi izbegavamo sokice jer imamo vec dva zuba. Bitan je unos tecnosti sto je u pocetku bio problem. Pogotovo sa vodom ali treba je davati u toku obroka sto mu se svidelo.
Slazem se da je svaka beba svet za sebe i sama odredjuje pravila. Tako da ovo je samo nekakav okvir.
Pozdrav!
Vulence mamino pilence i sreca 25.05.05