Krivo zarasli prelom podkolenice

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
ivan_
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 17, 2009 4:37 pm

Krivo zarasli prelom podkolenice

Post od ivan_ »

Pre 10 ak god sam polomio levu podkolenicu. Greskom nasih lekara i nestrucnim lecenjem (zaboravili mesec i po dana da mi stave gips dok sam lezao u bolnici oporavljajuci se od operacije) koste je krivo srasla.

Sad osecam kad hodam da mi je leva noga kraca za 1 ili 1,5 cm a na rendgenu se lepo vidi kako sada kost ima zakrivljenje na mestu srastanja. To mi ne smeta mnogo u hodu,ali mi smeta jer je pocelo da me boli koleno.Bio sam kod doktora ,i rekli su da je pocelo starenje kolena(imam 31 g) ,upravo zbog nepravilnog ugla noge. To mi smeta isto zbog ravnoteze,kad treniram karate.

da li postoji neka sansa da se ta kost ispravi i kakvi sistemi postoje? Koliko se ceka na oporavak ?

hvala.

Ivan.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Potrebno je na rentgenskom snimku izmeriti koliki je ugao na mestu ranijeg preloma (u odnosu na isto mesto na drugoj potkolenici). Eventualna operativna korekcija lose sraslog preloma potkolenice zavisi od ugla na mestu ranijeg preloma, dela potkolenice na kome se vrh krivine nalazi, profesionalnih/zivotnih zahteva pacijenta...
Odgovori