RAST

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
bohem
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 05, 2007 2:30 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

RAST

Post od bohem »

Imam 25 godina i visok sam 180 cm, zanima me da li uz neke odgovarajuce vezbe i ishranu ili dodatke ishrani mogu da porastem jos neki cm, ili je sada prekasno za rast u potpunosti?
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Mislim da je prirodni rast zavrsen. Za vezbe ne znam ali mogu da ti kazem da ako imas lose drzanje to te smanjuje i "nemas celih" 180cm. Ako je to kod tebe slucaj pocni da to ispravljas...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

gde cesh vishe od 180 za mushko.

Opusti se i uzivaj sto si zdrav i chitav a ako te ta suluda zelja ne napusti obrati se psihologu!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
bohem
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 05, 2007 2:30 am

Post od bohem »

Ja sam samo sam pitao da li je moguce nije malo 180cm, ali da je jos 5 cm i bilo bi slag na tortu, ako moze moze cisto sam pitao da li je moguce nesto uraditi a da to bude zdravo a ne da ko bodibilderi ludaci koji piju hormon rasta pa im poraste uvo ili grudi postanu ko zenske... Pitam cisto da li neke vezbe ili nacin ishrane mogu pomoci u tome, bar jos koji cm. Evo sad cu da pitam ovako : procitao sam u nekoj knjizi lecenje biljem i prirodnim putem tako nesto, da se moze kuvanjem govedjih kosti i prepecenjem i posle samlevanjem istih i dodavanjem tog praha u ishranu mozu poboljsati rast, ali je to za decu u razvoju.
Da ne tupim dalje, ako ima neki lekar moderator ili sl. ovde samo bih zamolio da mi kada vidi ovu poruku odgovori ako moze, voleo bih da cujem neko strucno misljenje samo da bih bio siguran, daleko od toga da patim od nekakovg kompleksa visine samo se informisem.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Sa 25 godina je niormalni kostani rast zavrsen i, sem operacije, nema nacina da se dalje dobija u visini. Operacija je dosta zamasna i ne preporucuje se nikome osim osobama koje imaju ekstremno nisku visinu zbog poremecaja kostanog metabolizma ili posledica oboljenja hipofize.
Odgovori