Infekcija,fimoza ili .........?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
jason
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 11, 2006 3:46 am

Infekcija,fimoza ili .........?

Post od jason »

Pozdrav svima.
Prilikom jednog odnosa doslo je do ostecenja kozice u delu koji je spaja sa vrhom glavica(izvinjavam se zbog nepoznavanja strucnih izraza).To je ubrzlo zaraslo ali se nakon toga cesce ponavljalo.Kako je jako brzo zarastalo nisam smatrao da je potrebno da se javim lekaru.Medjutim kad se poslenji put to desilo doslo je do komplikacija.Naime od tada kao da se kozica skratila,tako da mogu samo na "silu" da je prevucem preko glavica do kraja i to iskljucivo kad je penis u opustenom stanju.Prilikom erekcije to postaje isuvise bolno.Spolja se vidi kao da je deo kozice neposredno ispod glavica "isushen" i da to zateze deo koji se spaja sa vrhom glavica,zbog cega i ne mogu da prevucem kozicu.Naravno potpuno su mi onemoguceni sexualni odnosi zbog ovoga.
Citajuci neke ranije postove zakljucio sam da se nemogucnost prevlacenja kozice naziva fimoza,ali cini mi se da svi koji su pominjali ovaj problem imaju istu od rodjenja.Zato me interesuje da li je moguce da do nje dodje naknadno,imam 28 god i do sada nisam imao problema sa prevlacenjem kozice,ili se radi o nekoj infekciji.I da li ce morati da se resava hirurskim putem(ne daj Boze obrezivanjem) ili preko nekih lekova(krema ili sl.)?
Hvala unapred.
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

Ja ne verujem da je tu u pitanju fimoza. Postoji nešto što se zove frenulum breve. Frenulum je to što spaja pokožicu sa glavićem (na sredini donjeg dela glavića), a breve znači kratak. Puca zbog toga što prilikom odnosa ne može dovoljno da se produži. Ako se to češće dešava skraćuje se još više zbog tkiva koje se formira pri zarastanju.
Rešava se jednostavnom hirurškom intervencijom - frenulum se preseče i krajevi zašiju tako da ne mogu više da se spoje i opet dovedu do skraćenja. To je jednostavna intrvencija koja može da se izvede ambulantno u lokalnoj anesteziji. Što pre posetite urologa pre ćete ponovo uživati u sexu.
Usput, fimoza može da bude stečena (posledica loše higijene ili infekcije), a ni to ne mora da se rešava obrezivanjem. Na raspolaganju su steroidne masti, delimično obrezivanje, ili plastika prepucijuma.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
Odgovori