Kila

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
cudak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 02, 2005 9:52 pm

Kila

Post od cudak »

Zanima me koji su simptomi obolenja prepunske kile??
da li bi mogao neko da mi napise posto se bojim da imam kilu,pa da znam da li da idem kod doktora...

hvala unapred !!
drarko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jul 07, 2005 12:15 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od drarko »

Tup bol u preponama koji se spusta u testise i koji se pojacava u naporu.
U odmaklom fazi moze se videti ispupcenje na mestu kile.
No u svakom slucaju javi se svom lekaru jer je to najbolje za tebe.
cudak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 02, 2005 9:52 pm

Post od cudak »

aha,
a reci mi naprimer,posle trcanja da li bih trebao da osetim bol u prepunama...
posto trcim dnevno po 3-4km i onda ne osecam bol,i prilikom jos nekih napora ne osecam bol,ali zato nekad sam od sebe kad sedim npr. pocne da me boli ko ludo
drarko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jul 07, 2005 12:15 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od drarko »

Zbog ovog i slicnih pitanja moras da se javis svom lekaru.
Pozzz
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

kila

Post od vasa »

nije mi jasno da imas pitanje koje kao prvo nisi postavio lekaru tj zasto ne odes lekaru pa resen problem.Razumem ljude koji su vec bili kod jednog ili vise lekara pa nisu ustanovili al koliko vidim ti jos nisi bio kod lekara.Ja ti kazem iz iskustva-imao sam ranije neki bol u desnoj preponi al ne zabrinjavajuci pa i nisam reagovao al kad sam osetio da me u preponi malo boli tj.nekako pritiska kad kasljem i uopste kad se napinjem otisao sam kod lekara-utvrdio bruh-operisao pre mesec dana i hvala Bogu sad sve ok.Takodje ti savetujem iz licnog iskustva da sto pre odes lekaru jer je najveci problem neizvesnost-makar kod mene-bio sam se unervozio kad sam saznao da je bruh i da moram operisati jer ne postoji neki drugi nacin lecenja,sto pre to bolje i lakse za doktora a valjda i za pacijenta.Da sam morao cekati godinu dana kako mi je u Novom Sadu rekao doktor (na redovnu besplatnu operaciju) bogami neznam kako bi izdrzao i psihicki al ja sam platio laparaskopsku operaciju sa postavljanjem mrezice 45000 dinara.U ponedeljak sam utisao u bolnicu u utorak operacija-pod totalnom anestezijom i u cetvrtak kuci-nedelju dana sam bio na bolovanju posto ne radim fizicki na poslu -to zavisi cime se bavis.Iako mislim da mi je bilo frka od same operacije (strah) u podsvesti sasvim sam opusten bio kad mi je zakazan termin-do tad je sve bilo-hocu necu-zasto-jel bas mora itd.Dovoljno sam rekao ja mislim a tebe ako nesto interesuje jos drage volje cu ti odgovoriti.Srecno
vasa
Stalni član
Stalni član

sta bii?

Post od vasa »

kazi molim te sta se desilo u medjuvremenu-kod mene su posle 2 meseca nastali problemi posto sam kasljao pojavio se bool u preponi malo pomeren od mesta gde je bio bruh ranije-i osecaj isti kao prvi put-oseca se por rukom-bio sam kod doktora-kaze da dodjem 10 januara-nije ni on siguran (dal se mrezica pomerila ili je nesto drugo u pitanji) valjda ce se do tad pokazati vise ili ce se smiriti.Neznam sta ce biti al voleo bih da cujem sta je kod tebe?
gondra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 11, 2006 11:14 am

Post od gondra »

Zdravo !

Vaso,da li mozes da mi kazes gde si uradio tu laparoskopsku operaciju kile? I sta se sada desava sa tim? Kako ti je sada? Vidim da su se pojavile neke komplikacije...Koliko sam mogao da saznam,dosta hvale tu metodu operacije i tvrdi se da je tako nemoguce ponovno pojavljivanje kile.Sta se na kraju izdesavalo kod tebe?

Ukoliko ne zelis da javno govoris gde je ta oprecija uradjena,odgovori mi molim te preko pp-a.Imam kilu i radije bih je operisao laparoskopski,jer sam cuo da je oporavak mnogo brzi,a to mi je potrebno zbog posla kojim se bavim.

Pozdrav i hvala unapred !
vasa
Stalni član
Stalni član

ok

Post od vasa »

nema problema da kazem -u pokrainskoj bolnici u NS-juce sam bio ponovo na kontroli-komplikacije su nastale verovatno od kasljanja (nakon prehlade posle 2 meseca od operacije) pa ti savetujem da se pazis vise nego ja-u stvari vise nego sto doktor kaze.Meni je receno da mogu raditi sve posle mesec dana-pa sam ja posle 2 meseca smatrao bas dovoljno.Sad mi je pod upalom testis i zila prema testisu i pijem ciprocinal po preporuci urologa.Znaci operaciju preporucujem al paziti se prehlade,kaslja i teskog podizanja vise od 3 meseca-kaze moje iskustvo.Neki kazu da je klasicno sa mrezicom bolje al kako ko misli i kako se ponasa posle toga.Samo ne plasi se -sama operacija nije problem-zelim ti sto pre da zaboravis na bruh-
Odgovori