Na c4-c5 pocetna diskartroza.....
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Na c4-c5 pocetna diskartroza.....
ovo je dijagnoza lekara sa klinickog centra, davno jos, On me je uplasio kao nesmem vise nikakve teze aktivnosti, fudbal, ovo ono. Ponekad umem da se ukocim, da me ostar sevajuci bol sasece u donjem delu ledja. da li mi neko moze reci nesto vise, sta ce znaci to, da li ce se stanje pogorsavati i tako to.......hvala
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
to shto se ponekad 'ukochish u donjem delu ledja' nema veze sa ovim shto imash na vratu, to je druga dijagnoza, ochigledno ti kichma nije jacha strana i zato mozesh da ochekujesh da ce se stariji stanje pogorshavati.
naravno ako ne pochnesh da se bavish svojim telom, obrati se fizijatru ili reumatllogu i pochni da radish na sebi, ppochnesh sa kineziterapijom, a mimo toga potrudi se da ne povechavash telesnu masu, da ne trenirash sportove koji povecavaju mogucnost od povrede u vratnom delu ili lumbalnom, a sve ostalo u zivotu, noshenje, pokreti, 'i tako to' cesh moci bes bojazni da radish samo ako svoj mishicni deo kichmenog stuba dovedesh u jedan zavidan nivo, da teret nose mishici a ne prshljenovi i diskovi izmedju njih.
Ima l iti neo u porodici slichne probleme? sa mushke strane?
naravno ako ne pochnesh da se bavish svojim telom, obrati se fizijatru ili reumatllogu i pochni da radish na sebi, ppochnesh sa kineziterapijom, a mimo toga potrudi se da ne povechavash telesnu masu, da ne trenirash sportove koji povecavaju mogucnost od povrede u vratnom delu ili lumbalnom, a sve ostalo u zivotu, noshenje, pokreti, 'i tako to' cesh moci bes bojazni da radish samo ako svoj mishicni deo kichmenog stuba dovedesh u jedan zavidan nivo, da teret nose mishici a ne prshljenovi i diskovi izmedju njih.
Ima l iti neo u porodici slichne probleme? sa mushke strane?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.