Na c4-c5 pocetna diskartroza.....

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
mlekce88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 17, 2007 2:18 pm

Na c4-c5 pocetna diskartroza.....

Post od mlekce88 »

ovo je dijagnoza lekara sa klinickog centra, davno jos, On me je uplasio kao nesmem vise nikakve teze aktivnosti, fudbal, ovo ono. Ponekad umem da se ukocim, da me ostar sevajuci bol sasece u donjem delu ledja. da li mi neko moze reci nesto vise, sta ce znaci to, da li ce se stanje pogorsavati i tako to.......hvala
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

to shto se ponekad 'ukochish u donjem delu ledja' nema veze sa ovim shto imash na vratu, to je druga dijagnoza, ochigledno ti kichma nije jacha strana i zato mozesh da ochekujesh da ce se stariji stanje pogorshavati.

naravno ako ne pochnesh da se bavish svojim telom, obrati se fizijatru ili reumatllogu i pochni da radish na sebi, ppochnesh sa kineziterapijom, a mimo toga potrudi se da ne povechavash telesnu masu, da ne trenirash sportove koji povecavaju mogucnost od povrede u vratnom delu ili lumbalnom, a sve ostalo u zivotu, noshenje, pokreti, 'i tako to' cesh moci bes bojazni da radish samo ako svoj mishicni deo kichmenog stuba dovedesh u jedan zavidan nivo, da teret nose mishici a ne prshljenovi i diskovi izmedju njih.

Ima l iti neo u porodici slichne probleme? sa mushke strane?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
mlekce88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 17, 2007 2:18 pm

Post od mlekce88 »

Nije niko dosad imao problema s tim, ja to ne bih primetio da se nisam nesto povredio na fudbalu, pa kao ajde da snimim ledja, kad mi to nadjose, a ono sta znam, ja sam 180cm sa 80 kg-a, dobro sam gradjen, trenirao sam veslajne, jel to ok masa?
Odgovori