Da li neka hrana smanjuje kolicinu testasterona?

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Beki-Reki
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jun 28, 2008 2:31 am

Da li neka hrana smanjuje kolicinu testasterona?

Post od Beki-Reki »

Otvarao sam vec neku slicnu temu koja je zastarela...
Mislim da mi se nesto vrti oko testasterona sa mojim problemom. Ovo pitam iz tog razloga jer periodicno mi opada sexualna moc. Imam 27 god, u ovom zimskom periodu se delimicno zdravo hranim, od leta sam nabacio nekih 4kg a ujedno se bavim sportom tj idem u teretanu, nemam nekih psihickih problema, pod delimicnim sam stresom (kao i vecina) itd.
Sada me je opet zahtavio TAJ period. I trajace sigurno jos neko vreme... :(
Nikako da dodjem do zakljucka sta je to sto mi utice na libido pa zato mi se razmisljanje u zadnje vreme vrti oko hrane.
Pokusao sam sa tribulusom (prirodni stimulator testasterona) sto mi deluje ali necu da uzimam tj ako vec hocu da uzimam necu zbog toga da uzimam jer hocu da dodjem do zakljucka sta je to sto mi izaziva ovaj problem.
Mada sada, u ovom periodu, 1-2tab tribulusa mi deluje daleko slabije nego u periodu kada nemam ovaj problem. Pa sam iz tog razloga dosao da mi kolicina testa. nije na regularnom nivou.
Molim za bilo kakvu pomoc i savet.
zenlee
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 10, 2008 8:52 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od zenlee »

Mislite Testosteron a ne testasteron.....probajte sa cinkom
Testosterone man
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

uz bavljenje sportom, i varijacijom od 4 kg ne moze biti govora o ishrani kao faktoru.
libido nije uvek jednak, a na njega pre svega u vasim godinama utice stres, i psihicko stanje.
zenlee
Aktivan član
Aktivan član

Post od zenlee »

Jeste to je tacno...ali postoji jos mnogo faktora koji mogu da uticu na njegovo lucenje.
Testosterone man
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

kod zdravog sportiste, u 27. tesko da je nesto drugo razlog...tj. problem i ne postoji-samo je u pitanju percepcija trenutno smanjenog libida
zenlee
Aktivan član
Aktivan član

Post od zenlee »

On moze da bude nizak ukoliko postoji siromasna ishrana pre svega one koja je masna i kaloricna,zatim manjak cinka koji se dosta gubi znojenjem,konzumiranje alkohola....mada sa 27 godina ne bi trebalo da bude nekih problema osim tog stresa kojeg ste naveli ukoliko problem i dalje traje bolje da ipak poseti nekog lekara.Mada ne verujem stres je tu glavni razlog.
Testosterone man
Beki-Reki
Stalni član
Stalni  član

Post od Beki-Reki »

Hvala na odgovorima.
Mislim da ste u pravu, imam, kao i vecina, stresniji zivot. Videcu da cink opet ubacim, ranije sam ga uzimao ali sam prestao tj uzimao sam ga kada mi se ranije pojavljivao ovaj isti problem (kao sto rekoh desava se periodicno) mada nije da mi je puno pomogao...
Ako bi se npr obratio lekaru kako bi to izgledalo? Ispricam mu sta se desava i on mi pripise neke promene u vidu ishrane, neki dodaci ishrani i...?
Takodje mi se desava da imam zelju za sexom ali ne mogu da postignem potpuno erekciju. Mada to bi trebalo da bude isto sto sam i ovo gore rekao.
I onda ce samo doci period kada vise necu imati problem, to mi nikako nije jasno i tako u krug...
Beki-Reki
Stalni član
Stalni  član

Post od Beki-Reki »

Poceo sam da unosim Cink. Uzeo sam one Natural Wealth i zumem 2tab koje su od po 25mg + sto jos uzimam vit+min i tamo ima jos 12mg Cink-a. Pa cu videti kako stoje stvari...
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Bitno je i cime se bavis.
Ako radis na auto-stanici, ne bi me cudilo da imas takve tegobe....
Vece kolicine piva redovno unesenog takodje mogu slicno da deluju.... (sve to bih mogla lepo da objasnim, ali to za tebe nema prakticne vaznosti, a zurim).
poz
zenlee
Aktivan član
Aktivan član

Post od zenlee »

danka napisao:Bitno je i cime se bavis.
Ako radis na auto-stanici, ne bi me cudilo da imas takve tegobe....
Vece kolicine piva redovno unesenog takodje mogu slicno da deluju.... (sve to bih mogla lepo da objasnim, ali to za tebe nema prakticne vaznosti, a zurim).
poz
Bilo koja vrsta alkoholnog pica smanjuje test...
Testosterone man
Odgovori